Afbeelding
Foto:

Bokki blijft bouwen

HOOGERHEIDE – Al decennia is René “Bokki” Adriaansen een vaste waarde in gemeenteraad van Woensdrecht. Zijn drang om mensen te helpen is nog altijd springlevend. Daarom blijft hij bouwen aan een beter Woensdrecht en – letterlijk – een betere wereld.


Met zijn vriendenclub Vrienden van Bokki is René Adriaansen voor bijna ontelbaar veel mensen een helpende hand geweest. Binnen de gemeente Woensdrecht, maar ook ver daarbuiten. Voor het welzijn van kankerpatiënten deden de Vrienden van Bokki jarenlang mee aan de Roparun, en in Afrika zetten ze talloze projecten op om de lokale bevolking een beter leven te geven. Op dit moment verheugen ze zich op de voltooiing van een moeder-kindcentrum in Tanzania. Minstens zoveel verheugt René Adriaansen zich op een goede uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, waarin hij namens ABZ op plaats 3 van de kieslijst staat. Helpen, dat is wat René Adriaansen het liefste doet. “Als mensen mij nodig hebben, dan ben ik er. Misschien kan ik ze niet altijd geven wat ze willen, maar ik kom in ieder geval met een eerlijk antwoord op elke vraag.”


Eerbetoon

Meer nog dan zoveel andere ABZ-leden werd René Adriaansen geïnspireerd door partij-icoon Vic Huijgens, die afgelopen oktober zo onverwacht overleed. “Dat was een zwarte bladzijde”, zegt René. “Vic haalde mij in de jaren ‘90 over om lid te worden van zijn Woensdrechtse Volks Partij. Onder zijn hoede heb ik ABZ zien ontstaan en zien groeien tot de partij die we nu zijn. Vics enthousiasme en zijn drang om mensen te verbinden zal ik nooit vergeten. Vic had geen vijanden, alleen maar vrienden. Hij was bovenal ook mijn vriend. Alleen al omdat het zo’n mooi en verdiend eerbetoon aan Vic zou zijn hoop ik dat veel mensen op ABZ stemmen.”


Voorzieningen

Er zijn nog meer redenen om op ABZ te stemmen, vindt Adriaansen: “De laatste vier jaar hebben we het uitstekend gedaan. Onze wethouder Hans de Waal heeft goede zaken gedaan, dankzij hem kon er zelfs in de stikstofcrisis gebouwd blijven worden. Starterswoningen zijn superbelangrijk voor onze jeugd, dus is het goed dat we ervoor konden zorgen dat er nu ook daadwerkelijk starterswoningen worden gebouwd op de plek van het oude BWI-gebouw aan de Kromstraat, daarvoor heb ik mij hardgemaakt en een motie ingediend. Ook op andere plekken in Hoogerheide en in andere kernen zijn er realistische plannen voor starterswoningen. Die staan al in de steigers, omdat wij als ABZ niet alleen roepen maar ook de daad bij het woord voegen. Ook het groen in onze gemeente is er mede dankzij ABZ op vooruit gegaan, de plantsoenen zijn mooier en er is minder onkruid, ook dat is belangrijk voor de leefbaarheid, net als een nieuwe accommodatie voor Vivoo in Huijbergen. Voorzieningen moeten op peil zijn en blijven, in elke kern en voor elke doelgroep. Daarop moeten we de komende jaren blijven inzetten, en we moeten de kansen die er vooral op het vlak van recreatie nog liggen gaan benutten! Zo blijven we bouwen aan de leefbare en financieel gezonde gemeente die we al zijn. Ik ben van plan ook het raadslid te blijven dat ik nu ben: benaderbaar, betrokken, eerlijk en altijd bereid om te helpen.”