Leo Stultiëns
Leo Stultiëns Foto: Dennis van Loenhout

Stultiëns brengt financiële zekerheid dichtbij

HUIJBERGEN – Stultiëns Assurantiën is specialist in verzekeringen en hypotheken. Met een Huijbergs tintje en oog voor elke persoonlijke situatie brengt Stultiens Assurantiën financiële zekerheid dichterbij: “Veel mensen weten niet hoeveel mogelijkheden er vooral op hypothecair gebied zijn!”


De lage hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen zijn bijna dagelijks in het nieuws, maar toch beseffen mensen niet genoeg dat daar positieve kanten aan zitten, vindt Leo Stultiëns: “Nagaan of je je hypotheek kunt oversluiten kan zeker de moeite lonen. Het nu nog historisch lage rentetarief kan een flink verschil maken in je maandlasten.” Nog groter kan het verschil worden als de overwaarde van de woning kan worden aangesproken. “We zien regelmatig mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt om hun hypotheek af te lossen en die nu moeten leven van een klein pensioen. Juist in die situaties kan de overwaarde van de woning worden gebruikt om het inkomen aan te vullen. Vaak weten mensen niet dat die mogelijkheid er is. Wij leggen heel graag uit wat er kan.” De woningprijzen stijgen nog steeds. Een woning die tientallen jaren geleden is aangekocht voor bijvoorbeeld 100.000 euro, kan nu rustig het drievoudige waard zijn. Dat extra geld zit “in de stenen”, maar er kan een hypotheek worden afgesloten om die extra middelen vrij te maken. “Formeel sluit je een lening af”, legt Leo Stultiëns uit, “maar in feite gebruik je gewoon je eigen vermogen, dat is opgebouwd in de woning. De maandlast van een dergelijke lening is, in vergelijking met wat het oplevert, doorgaans minimaal. Natuurlijk moet je elke situatie vooraf goed bekijken en bespreken, dat hoort ook bij de zorgplicht die wij als bedrijf hebben en voelen. Zo’n gesprek eindigt vaak met de conclusie dat er mogelijkheden zijn die het leven veel mooier kunnen maken, voor meer financiële zekerheid en een fijne inkomensaanvulling, maar overwaarde kan natuurlijk ook worden gebruikt om kinderen te helpen – bij hun start op de woningmarkt of een scheiding – of gewoon een langgekoesterde droom te vervullen. Het is altijd de moeite waard om de mogelijkheden te onderzoeken!”

"Ook op het gebied van schadeverzekeringen zijn er allerlei ontwikkelingen door de veranderde wetgeving. Vooral de regelingen rondom het personeel, inleenkrachten en vrijwilligers is flink aangepast en aangescherpt. Voor bijvoorbeeld bedrijfsongevallen ben je als werknemer bijna altijd aansprakelijk. Dat sterkt ons in de overtuiging dat het altijd de moeite loont om de aansprakelijkheidssituatie tussen werkgever en werknemer door te lichten. Het risico op een bedrijfsongeval is weliswaar minimaal, maar als het gebeurt kunnen de gevolgen heel groot zijn als zaken niet goed geregeld zijn. Dat kun je beter voorkomen. Let verder goed op de clausules die van toepassing zijn op de brandverzekeringen (elektra keuring enz..) Particulieren kunnen op hun beurt weer problemen voorkomen door ons even te bellen als ze een reis geboekt hebben. Wij zijn op de hoogte van de geldende coronamaatregelen in verschillende landen en ze krijgen dan advies gerelateerd aan de huidige corona maatregelen bij de diverse verzekeraars. De laatste weken heeft het flink gestormd, dat zorgde ervoor dat we veel klanten hebben kunnen informeren over de mogelijkheden tot het afkopen van het eigen risico bij stormschade. Wij zijn pas tevreden als onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn en welke mogelijkheden ze hebben.”