Natasja en Fausto Goossens met Obi.
Natasja en Fausto Goossens met Obi. Foto:

Eigenwijze mix voor tevreden klanten

HOOGERHEIDE – Toekomstgericht denken, maatschappelijk betrokken zijn en een totaalaanpak nastreven: dat is wat Assurantiekantoor Goossens een “eigenwijze mix” noemt. Dat werkt, want de aanpak van het kantoor in Hoogerheide valt in de prijzen, niet alleen bij klanten maar ook landelijk.


Afgelopen oktober werden Fausto en Natasja Goossens met hun team in Hoogerheide genomineerd door VVP, een kennis- en inspiratiemagazine voor financieel adviseurs. De werkwijze en klantvriendelijkheid van Goossens vielen op bij “spotters” van VVP, en plots maakte Goossens kans op de prestigieuze Adviesaward. Uiteindelijk werd het enthousiaste kantoor uit Hoogerheide de winnaar van de provincie Brabant en één van de zes winnaars van Nederland: “Aangezien ons werkgebied zich in een straal van 50 kilometer rond Hoogerheide bevindt is dat een hele prestatie. We hebben gegloeid van trots, hier op kantoor.”

Terechte trots, want de werkwijze van Goossens is een “eigenwijze mix” die gebaseerd is op de ervaring en vakkennis van drie generaties ondernemers in de familie Goossens. “Wij denken toekomstgericht”, zegt Fausto Goossens. “Dat betekent dat we willen dat alles wat we voor onze klanten doen ook op de lange termijn goed zit. Dat bereik je door zorgvuldige advisering, maar ook door nazorg. Persoonlijke situaties kunnen veranderen, wet en regelgeving ook, dus nemen we de situaties van onze klanten regelmatig onder de loep en grijpen we in waar nodig, je wil immers niet dat je risico’s loopt omdat je onderverzekerd bent. Als je een huis koopt, dan wil je niet alleen weten of je dat huis kunt betalen, maar ook of je dan nog de middelen hebt om goed te kunnen leven. Dat is de totaalaanpak die wij nastreven en waar we aan hechten: sommige van onze klanten zijn 40 jaar geleden geholpen door mijn opa, en ik zou graag willen dat ze zich over 30 jaar nog steeds goed voelen bij ons kantoor.”

Om te zorgen dat klanten, maar ook medewerkers, zich nog beter voelen bij Goossens hebben Fausto en Natasja onlangs een nieuwe "medewerker” aangenomen. Obi, een labradoodle-pup van 16 weken, heeft twee belangrijke taken: het brengen van gezelligheid en werkplezier. "Ze is nog klein en moet nog veel leren”, zegt Fausto, "maar ze neemt haar taak heel serieus. Iedereen vindt het hartstikke leuk dat ze er is. Ze voegt echt wat toe!” Obi maakt het werk van Goossens alleen maar leuker, en dat is goed voor klanten en de omgeving. Want ook maatschappelijk betrokken ondernemen blijft een speerpunt van Goossens. "We zijn deel van de lokale gemeenschap en daar willen we aan bijdragen. Niet alleen door ons energie-neutrale kantoorpand, maar ook door lokale initiatieven te steunen. Zo hebben we een nieuwe bakfiets gesponsord aan iemand die per bakfiets soep rondbrengt aan daklozen en eenzame ouderen in Bergen op Zoom. We ondersteunen diverse verenigingen in onze gemeente en als er dit jaar weer een wandeldriedaagse doorgaat, steunen wij die met een bijdrage. In onze branche zie je dat er steeds meer advieskantoren worden overgenomen door verzekeraars of andere grote partijen, maar dat is een trend waaraan wij niet meedoen. Wij zoeken de samenwerking met de beste verzekeraars, liefst zonder aandeelhouders, die hun middelen goed inzetten. Wij zijn een beetje eigenwijs, dat zijn we voor onze klanten.”