Arjan Buijsen
Arjan Buijsen Foto:

Alle beetjes helpen Ossendrecht

OSSENDRECHT – ABZ-raadslid Arjan Buijsen houdt gewoon van Ossendrecht. Van de mensen, de verenigingen, de carnaval en alle andere evenementen en gebeurtenissen waarmee het dorp zich op de kaart zet. Ossendrecht verdient zijn steun en floreert bij zijn inzet. Alle beetjes helpen.


Symbool

Op een kwade dag in de zomer van 2018 moest Ossendrecht concluderen dat de bronzen os op de Markt, het symbool van het dorp, door onverlaten was gestolen. Hoe klein het beeld ook is, de betekenis voor het hele dorp is groot. De hele gemeente was het erover eens dat dat dorpssymbool moest terugkomen, maar niemand wist hoe dat betaald moest worden.


Thuis

“Ik heb me toen hardgemaakt om financiële middelen los te krijgen, zodat er een nieuwe os kwam”, zegt Buijsen, “Die os hoort bij Ossendrecht. Niet alleen toeristen gaan ermee op de foto, de os is belangrijk voor elke Ossendrechtenaar. Ook voor mij. Ik kom van origine dan wel uit Heerle, maar na 25 jaar voel ik me nergens meer thuis dan in Ossendrecht”, zegt Arjan Buijsen.


Fietspad

Op de valreep van de huidige raadsperiode maakt Buijsen nog een eindsprint op een klein dossier, dat voor Ossendrecht belangrijk is: “Het fietspad tussen het ZuidWestHoek College en de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan moet goed verlicht worden, ik begrijp niet dat dit nog niet is gebeurd. Dat verdient aandacht.” 


Advies

Ná de verkiezingen blijft Buijsen zich kritisch buigen over de bouwplannen in de gemeente, om te zorgen dat die door zijn kennis en ervaring nog beter worden. Buijsen werkt al bijna 30 jaar bij de gemeente Roosendaal, waar hij zich als projectleider bezighoudt met projecten in de openbare ruimte. Op de achtergrond adviseerde hij in de beginfase van bouwplan Noordrand in Ossendrecht, zodat de nieuwe wijk het ruimtelijke karakter kreeg dat we nu kennen. 


Burgerparticipatie

De invoering van de Omgevingswet heeft ook zijn aandacht: “Juist die wet vraagt om een goede organisatie van de burgerparticipatie. Dat is ons als ABZ op het lijf geschreven.”


Aanspreken

Want ABZ draait om mensen, stelt Buijsen: “Mensen die ergens mee zitten kunnen me altijd aanspreken. Het beleid van de gemeente kan ik niet altijd veranderen, maar ik kan wel zorgen dat mensen de juiste informatie krijgen. En ik kan ervoor zorgen dat ik toegankelijk ben. Wie ergens mee zit mag altijd aanbellen, maar ze mogen me ook aanspreken in de supermarkt, of bij ODIO, waar ik leider van een jeugdelftal ben. De mensen zijn de grote kracht van onze partij. Alle vrijwilligers waarmee we de campagne opzetten, de jongeren – zoals mijn dochter Britt – die achter de schermen hun eerste stappen op politiek vlak zetten en de kandidaten, die er zijn voor hun eigen kern, maar ook voor alle mensen daarbuiten.”

Afbeelding