Lijsttrekker en fractievoorzitter D66 Woensdrecht Thierry de Heer.
Lijsttrekker en fractievoorzitter D66 Woensdrecht Thierry de Heer.

'Toekomst van Woensdrecht groen'

GEMEENTE WOENSDRECHT - D66 Woensdrecht presenteert deze week vol trots 'het groenste verkiezingsprogramma van Woensdrecht'. In het programma is veel aandacht besteed aan het klimaat, de natuur en het milieu. Maar ook thema’s als wonen, gezondheid en de voorzieningen in de kernen zijn belangrijke speerpunten. 


Aan het lijvige verkiezingsprogramma van D66 Woensdrecht is geschreven door een flinke club mensen, met verschillende achtergronden. Dit maakt dat D66 ervan overtuigd is een uitgebreid, compleet en vooral vooruitstrevend programma te hebben geschreven. Het geeft richting geeft aan de uitdagingen waar Woensdrecht voor staat. D66 voorziet voor Woensdrecht een groene toekomst. Daarvoor moeten, gezien de stikstofproblematiek , verlies aan biodiversiteit en klimaatuitdagingen, stevige keuzes worden gemaakt. D66 Woensdrecht stelt zich op als de partij die deze keuzes durft te maken. 

Ook op het gebied van starterswoningen, wat een erg actueel onderwerp is, heeft D66 vooruitstrevende ideeën. Als partij is D66 altijd al opgekomen voor de starters in de gemeente Woensdrecht. Nu staat er als eis in het verkiezingsprogramma dat één op de drie woningen die de komende tijd gebouwd gaan worden, een starterswoning moet zijn. Ook stelt D66 voor om een anti-speculatiebeding en een verplichting tot zelfbewoning in te stellen. Dit om de druk op de woningmarkt te verminderen, waardoor starters meer kansen krijgen op de woningmarkt. 

Het gehele verkiezingsprogramma is te lezen op de gloednieuwe website van D66 Woensdrecht: www.d66.nl/woensdrecht. Op de website stellen tevens de kandidaten op de kieslijst zich voor.