QRcode voor het volledige programma
QRcode voor het volledige programma Foto:

Veiligheid, Wonen en Zorg: drie speerpunten VVD

GEMEENTE WOENSDECHT - Voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft ook de VVD Woensdrecht zijn partijprogramma onlangs bekend gemaakt. Dit programma is zeer uitgebreid, maar ze richten zich hoofdzakelijk op drie speerpunten: • Veiligheid • Wonen • Zorg 

'Woensdrecht is een goede en mooie gemeente om in te wonen. Het is een betrekkelijk rustige woonomgeving waar de inwoners een gezellige omgang met elkaar hebben. Onze natuurlijke omgeving en ligging maakt menig inwoner van ons land jaloers. Toch kan er nog het nodige worden verbeterd en moeten we ons op een niet altijd zekere toekomst voorbereiden. In het verkiezingsprogramma van de VVD Woensdrecht werken wij de drie hierboven genoemde speerpunten, maar ook andere belangrijke onderwerpen, verder uit. Wij benaderen de onderwerpen met als leidraad de vijf kernwaarden van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. 

VVD Woensdrecht vindt dat Woensdrecht hoe dan ook een zelfstandige gemeente moet blijven. 'Herindeling is geen optie voor ons. Daarom is het wel van belang dat we blijven samenwerken met andere gemeenten,  onder andere voor efficiëntie. Een financieel gezonde gemeente is een zwaarwegend gegeven om deze zelfstandigheid te kunnen waarborgen. 

VVD Woensdrecht is tegen de komst van een AZC. De gemeente heeft “haar beurt” al gehad en door de huidige krapte op de woningmarkt en het hoge aantal arbeidsmigranten vinden wij het voor onze gemeenschap geen goede zaak om dan ook nog een AZC erbij te krijgen. 

De VVD zal zich in de komende raadsperiode inzetten voor goede uitvoering van wet- en regelgeving die een verbetering inzake de woningmarkt mogelijk kunnen maken. Een goed en sterk bestuur, ondersteund met een kwalitatief en kwantitatief voldoende uitgerust ambtelijk apparaat, zijn daarvoor vereisten. Krimp in de verschillende kernen moet bestreden worden door Woensdrecht aantrekkelijker te maken voor jongeren met als doel dat zij hier blijven of komen wonen. 

In de gemeente Woensdrecht vinden wij het als VVD ook belangrijk inwoners goed te kunnen begeleiden en de wegen duidelijk te maken wat betreft de zorg en gezondheid. Meer dan 50% van het budget gaat hierheen uit de gemeente. Een kritische blik is hiervoor dus hard nodig om te zorgen dat dit goed besteed wordt en de mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Maar ook de zorgverleners zoals mantelzorgers mogen niet vergeten worden, zij doen het vrijwillig en verdienen namelijk ons respect en een luisterend oor'. Aldus lijsttrekker Marius Bakker.

Scan de QR code voor het VVD programma.

Petra Weijmans, Martin Groffen, Peter van der Poel, Marius Bakker, Joey Pals, Inge Buzing-Pals