Afbeelding
Foto:

Bartels financiële partners

HOOGERHEIDE - ROOSENDAAL - Sinds 1 januari 2022 is de samenwerking tussen Bartels administratiekantoor en DGD financiële partners uit Roosendaal formeel van start gegaan en gaat Bartels verder onder de naam “Bartels financiële partners”. MKB’ers doen hier in de regio graag een beroep op en de medewerkers van Bartels mogen dan alles van cijfers weten, een nummer zijn de ondernemers die zij financieel ontzorgen en adviseren zeker niet. 


“Als ondernemer wil je je bedrijf toekomstbestendig maken, zonder je eigen identiteit te verliezen. Dat begrijpen wij heel goed, we zijn immers zelf ook ondernemers.” Aan het woord is Ruud van Dijk, die samen met Wim van Gastel aan de basis stond van DGD. "Het samengaan met Bartels zien wij dan ook als een welkome aanvulling op onze visie en ook het bieden van een tegenwicht tegen de steeds groter wordende financiële organisaties. We kiezen er ook bewust voor om zelfstandig te blijven. Dat maakt ons flexibel, snel, toegankelijk en vooral menselijk. Bij financiële dienstverlening komt zoveel meer kijken dan alleen een correcte administratie. Wij buigen ons over alles wat financiële gevolgen heeft voor een bedrijf, zoals prognoses, overnames, beëindiging en start van een onderneming. Processen dus die grote impact hebben. Daarom willen wij onze klanten echt kénnen. Voor ons betekent dat luisteren naar hun visie en wensen. Die vertalen we naar een advies dat past bij de ondernemer, het bedrijf en de fase waarin die zich bevinden. Om dit alles fiscaal te optimaliseren heeft DGD vanaf 2021 ervaren fiscaal adviseur Jeroen Rockx in dienst genomen. 

Heldere communicatie

“Daarnaast is de manier waarop je communiceert allesbepalend”, vult Mike Bodelier aan. Deze nog relatief jonge financieel professional en IT-specialist mag zich sinds 2019 mede-eigenaar van DGD noemen. Niet dat hij dit zelf ter sprake brengt, want net als Ruud en Wim hecht hij veel meer waarde aan collegialiteit dan aan welke titel ook. “Iedereen bij DGD is gelijkwaardig en heeft weer een andere expertise, waardoor we elkaar naadloos aanvullen. Dit doen we echt sámen”, benadrukt Mike. Onbewust schetst hij daarmee ook de manier waarop DGD met haar klanten omgaat, hetgeen Ruud grif beaamt: “Ons klantencontact is inderdaad ook gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Wij zien het als een volwaardige samenwerking. Natuurlijk ligt de beslissing bij de klant, maar om tot financieel gezonde beslissingen te komen, denken we op verzoek graag mee en vooruit. We weten heel goed waar onze krachten liggen. Staan we ergens niet achter, doen we het niet. En weten we iets niet, geven we dat aan. We kennen genoeg specialisten die het antwoord wél weten.”


Bartels financiële partners

Ondanks de groei, weet DGD toch de authenticiteit en betrokkenheid te behouden die bij een kleinschalig kantoor horen. “Of een ondernemer nu één keer per jaar contact wil of juist behoefte heeft aan intensievere begeleiding, de band die wij met onze klanten onderhouden is altijd persoonlijk. Daar doen we geen concessies aan. Ook niet aan de no-nonsense mentaliteit die ons bedrijf eigen is en aan het hoge arbeidsethos dat we hanteren”, zegt Ruud stellig. “Datzelfde gold ook voor Dre van Gastel, voormalig eigenaar van Administratiekantoor Bartels in Hoogerheide. Gezien zijn leeftijd zocht hij opvolging, zodat het met zorg opgebouwde kantoor kon blijven voortbestaan. Het bleek te klikken tussen ons. Een en ander heeft geleid tot de overname, het karakter van het kantoor blijft behouden, net als de locatie. Jeroen zal naast fiscaal adviseur ook mede leiding gaan geven aan de vestiging in Hoogerheide, samen met Ruud. Met deze overname zijn we in totaal met 25 collega’s of beter gezegd specialisten die MKB’ers uit elke denkbare branches administratieve ondersteuning en financiële adviezen bieden.”


Innovatie stopt nooit!

“We zetten dus vol in op de toekomst”, vat Mike de ontwikkelingen in het afgelopen jaar in een paar woorden samen. “Daaronder valt ook de uitbreiding van ons team met een aantal jongere krachten. Zij brengen ieder een eigen dynamiek en meerwaarde mee. Het maakt het uitwisselen en delen van de kennis die we ieder individueel hebben nóg leuker en maakt ons als team nóg sterker. Daar profiteren onze klanten dan weer van. En zo hoort het ook, om hen draait het immers allemaal.”

Bartels financiële partners, Raadhuisstraat 124, 4631 NJ Hoogerheide, 0164-613780, www.bartelshoogerheide.nl, 
info@bartelshoogerheide.nl

DGD financiële partners, Rechtzaad 5, 4703 RC Roosendaal, 0165-395677, www.dgdroosendaal.nl, info@dgdroosendaal.nl

Afbeelding