John tijdens de videoclip opname.
John tijdens de videoclip opname. Foto: Pascal Brugman

Videoclip zanger John Wils

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Zanger John Wils uit Bergen op Zoom heeft op 2 februari zijn nieuwe videoclip uitgebracht op YouTube; het nummer Man & Macht wordt op Valentijnsdag gelanceerd via Spotify.

John Wils is een bekend gezicht in de regio, vroeger speelde hij in het bandje Early Birds dat later Switch werd. In de jaren daarna ging hij solo verder onder zijn eigen naam. Voor de coronatijd had hij regelmatig optredens en was hij ook te zien op Zuidwest TV. Zijn donkere en warme stem is vergelijkbaar met Lou Rawls, Engelbert Humperdink en René Froger. Naast zijn uitgebreid repertoire is de kracht van John Wils zijn spontane professionele uitstraling en het gemak om zich voor elk publiek aan te passen. Zijn repertoire is gevarieerd: disco, easy listening, country, Nederlandstalig en eigen nummers. 

“Dit jaar ben ik al vijftig jaar actief in de muziek en 30 jaar als soloartiest. Ongeveer 30 jaar geleden ben ik met Piet Jansen samen begonnen met dit nummer te schrijven en ben ik het op een cd gaan zetten. Maar met dit nummer hebben we nooit wat gedaan, eigenlijk is dus gewacht op een goed moment om het uit te brengen. Deze tijd ervaar ik als bewogen periode en dit nummer verwoordt precies wat er gebeurt in de wereld. Dus besloot ik met alle hulp hiervoor het Man & Macht nieuw leven in te blazen. Peter Baartmans heeft mij geholpen met de muziek en dit kon ik samen met Jack van der Burgt van Rooftop Studio in Halsteren opnieuw tot een mooi eindresultaat brengen. Vervolgens nam ik contact op met Pascal Brugman van Starworks Studio om hierbij een videoclip te maken. De clip hebben we voor het grootste gedeelte opgenomen op de binnenplaats van de Markiezenhof in Bergen op Zoom, het was een mooie opnamemiddag maar wel erg koud, haha. Man & Macht vertelt een verhaal over geweld en de vrijheid voor kinderen, want dit wil niemand. Er speelt zoveel in de huidige maatschappij, mensen strijden voor hun vrijheid en nu ontstaat er ook een tweedeling in de maatschappij. Daarom sluit dit nummer zo goed aan bij wat er gebeurt”, aldus John Wils. 

John hoopt dat er snel weer optredens gedaan kunnen worden en bedankt iedereen voor deze prachtige samenwerking. Inmiddels liggen er alweer plannen voor meer muziek en video’s.

De videoclip is te bekijken op het kanaal van Starworks Studio op YouTube of scan hiervoor bijstaande QR-code om er direct te komen. 

Afbeelding