Afbeelding

Dierenvoedselbank Dappere huisdieren

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In oktober 2021 is Angela Langejan “Dierenvoedselbank Dappere huisdieren’’ begonnen met haar neefje Brian in het oude politiebureau aan de Wassenaarsstraat in Bergen op Zoom. Er zijn best wat mensen met huisdieren die moeite hebben om rond te komen, die ook al de voedselbank bezochten, maar in de regio was er tot voor kort nog geen dierenvoedselbank gevestigd. Cliënten zijn mensen met een laag inkomen, minima of in bewind voering.   

Om nu bij financiële problemen een huisdier weg te doen is onmenselijk vindt Brian: “Een huisdier is vaak een verrijking. Je krijgt zoveel liefde en vreugde van een huisdier, een kind doe je ook niet zomaar weg en vaak hebben de huisdieren al een bepaalde leeftijd zodat je hier ook geen afstand meer van doet.’’ De producten die de dierenvoedselbank aanbiedt voor het huisdier geeft een eigenaar weer wat meer budget om de week of maand beter door te komen. Dus zowel het dier als het baasje is met een initiatief als de dierenvoedselbank heel erg geholpen. Juist de laagdrempeligheid die de dierenvoedselbank hanteert zorgt dat mensen zich niet bezwaard voelen om langs te komen. Dit ervaren cliënten als zeer prettig en iedereen heeft ook een bijzonder verhaal. De dierenvoedselbank is voor mensen die woonachtig zijn in Bergen op Zoom maar ook de omliggende dorpen zoals Halsteren, gemeente Woensdrecht, Steenbergen tot in Zeeland; Tholen, Sint Annaland, Sint Maartensdijk. 70 tot 80 cliënten heeft de dierenvoedselbank momenteel.  

Het gaat niet uitsluitend om baasjes die hond of een kat hebben, maar ook mensen die een knaagdier, een vogel, vissen of paarden hebben. Elk dier is dan ook welkom om deze in te schrijven. Er zijn een aantal vaste donateurs maar ook wisselende en daarom zijn de pakketten vaak wisselend die ze aan kunnen bieden. Om de 2 weken kunnen de baasjes hun pakket ophalen. Er is een ochtend uitgifte en een avond uitgifte.   

Op 17 januari was de officiële opening en daarbij was burgemeester Frank Petter van gemeente Bergen op Zoom aanwezig. 

Er is ook een besloten facebook groep: www.facebook.com/groups/285557209783968/. Dierenvoedselbank Dappere huisdieren is altijd op zoek naar donateurs die hen financieel kunnen ondersteunen of bedrijven die een zak voer of dierenbenodigdheden kunnen missen. Wilt u zich aanmelden voor de dierenvoedselbank of meer informatie? Bel dan naar Angela Langejan, T: 06-28688490 of mail naar: stichting-dapperehuisdieren@hotmail.com

Afbeelding