Stemmen in coronatijd (foto: archief De Halsterse Krant).
Stemmen in coronatijd (foto: archief De Halsterse Krant). Foto: Bep Tielemans

Zorg over stemmen bij Corona

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 mag iedereen weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Raadslid Stefaan Verheugt, CDA Bergen op Zoom, vertelt zijn zorgen: “Door mijn werk in de zorg weet ik dat je in deze tijden van Corona soms voor onvoorziene omstandigheden komt te staan. Het komt regelmatig voor dat je in isolatie of quarantaine moet. En als dit plots gebeurt en je wilt wél graag je stem uitbrengen? Wellicht is er niemand beschikbaar voor een volmacht, omdat je diegene niet tot last wil zijn of je stem privé wil houden et cetera. Of dat je naasten het risico gewoonweg niet durven nemen om het stembiljet bij je op te halen.”

Noodteam

Daarom wil Stefaan Verheugt weten van het college van burgemeester en wethouders:

“Zou het een idee zijn dat op het stadskantoor een noodteam aanwezig is? Dat team wordt voorzien van voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen. Want veiligheid staat voorop! Dit (stembus-)team komt langs bij de besmette inwoner(s) om rechtsgeldig een stem te laten uitbrengen en op te halen. Zodat deze stem toch geldig is en je stem niet verloren gaat. In Portugal is dit succesvol geweest.”

Urgentie

Verheugt tenslotte: “Gezien de urgentie zal dit punt aan de orde gesteld worden in de rondvraag van de Algemene commissie. En wellicht kan het antwoord al eerder schriftelijk komen.”