De Glazen Bol

HUIJBERGEN – De voetbalbond KNVB heeft een streep gezet door de districtsbeker bij de amateurs, zowel bij de senioren als de jeugd. De KNVB heeft de speeldagen immers hard nodig om de reguliere competities uit te kunnen spelen. Een derde seizoen zonder eindrangschikking is onaanvaardbaar. De bond had nog wel meer tijd nodig om de exacte scenario’s voor de standaardelftallen in het amateurvoetbal uit te werken. 

Het schrappen van de wedstrijden om de beker betekent een streep door het bekeravontuur van WVV’67. Als enige club uit de Zuidwesthoek bereikte het voor de winterstop de volgende ronde van het toernooi. Derhalve kan de groenzwarte formatie zich volledig focussen op de Vierde Klasse B. Waarin de club nog een week in training op de hervatting van de competitie kan blijven. De concurrentie komt op zondag 6 februari eindelijk weer in actie. Met Grenswachters-ODIO als meest in het oog springend duel. Oftewel ODIO-trainer Peter van Oirschot op bezoek bij zijn oude liefde welke hij na de zomer opnieuw in de armen sluit!

Speculaties te over, ook in De Glazen Bol! Het panel van de week is het in grote lijnen met elkaar eens. BSC-METO zorgt met 50/50 voor de meeste verdeeldheid. Grenswachters houdt tegen ODIO sowieso een punt over. Voor Rimboe, Wernhout, Vivoo en Nieuw Borgvliet kan het volgens de voorspellers niet fout gaan.


Prognose:

Joris Koeleman (Grenswachters): BSC-METO (0-2), Achtmaal-Rimboe (1-3), Grenswachters-ODIO (2-0, joker), Nieuw Borgvliet-RSV (2-0), NSV-Wernhout (0-3), NVS-Vivoo (1-1)

Niek Lameir (Vivoo): BSC-METO (1-1, joker), Achtmaal-Rimboe (0-4), Grenswachters-ODIO (3-1), Nieuw Borgvliet-RSV (2-0), NSV-Wernhout (0-3), NVS-Vivoo (1-2)

Max van Elzakker (WVV’67): BSC-METO (2-1), Achtmaal-Rimboe (1-1), Grenswachters-ODIO (2-1), Nieuw Borgvliet-RSV (3-1), NSV-Wernhout (0-2), NVS-Vivoo (0-2)

Peter van Aert (ODIO): BSC-METO (3-2), Achtmaal-Rimboe (1-3), Grenswachters-ODIO (1-1, joker), Nieuw Borgvliet-RSV (2-0), NSV-Wernhout (1-2), NVS-Vivoo (2-2)

Marijn van Kalmthout (METO): BSC-METO (1-2), Achtmaal-Rimboe (0-3), Grenswachters-ODIO (1-1), Nieuw Borgvliet-RSV (2-0), NSV-Wernhout (0-2, joker), NVS-Vivoo (1-3)

De tussenstand: WVV’67 (109), Grenswachters (107), METO (107), ODIO (91) en Vivoo (82).