Overhandiging van een bijdrage voor Molen Johanna door leerlingen van Ste. Marie.
Overhandiging van een bijdrage voor Molen Johanna door leerlingen van Ste. Marie. Foto:

Mooie bijdrage voor de molen Johanna

HUIJBERGEN - Afgelopen donderdag kwam groep 4 van basisschool Ste. Marie uit Huijbergen naar Molen Johanna om iets moois te brengen. In December zouden ze dit al komen doen, maar vanwege de vroegtijdige schoolsluiting als coronamaatregel werd dit uitgesteld. 

In de klas van Juf Inge en Juf Maartje gingen ze lekkernijen bakkenen er werd besloten deze samen met de kinderen te gaan verkopen aan vrienden, familie en buren. “De opbrengst zou naar een lokaal goed doel gaan en dat werd Molen Johanna. Tenslotte was onze school al meerdere keren bij deze molen geweest en zijn ze er druk bezig met een bijgebouw. Hier komt ook een educatieve ruimte waar wij als school naar toe zullen gaan. Bij de molen kunnen ze onze bijdrage goed gebruiken”, aldus juf Maartje. 

De kinderen en Juf Maartje kwamen om 14.00 uur naar de molen om het geld te overhandigen aan Theo Sanders, een mooi bedrag van € 66,60. e. Theo Sanders had speciaal voor deze gelegenheid een cake gebakken voor alle aanwezigen, gemaakt van eigen meel in de molen. Hij vertelde de kinderen dat het geld besteed wordt aan een beamer die in de educatieve ruimte geplaatst zal worden. “Met deze beamer kunnen wij een film vertonen voor mensen die de molen niet kunnen betreden, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of om andere redenen. Bedankt aan alle kinderen en de juffen voor deze mooie donatie”, aldus Theo Sanders. 

De bouw van de ruimte naast de molen vordert gestaag. Binnen worden de wanden bekleed met houten panelen en alles wordt goed geïsoleerd. Binnenkort is het tijd voor de aanleg van de vloerverwarming, de vloerbekleding zijn ze nog aan het bekijken. In februari wordt begonnen met het plaatsen van het glaswerk. Dan is het gebouw echt helemaal water- en winddicht!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding