Marc Hellemons
Marc Hellemons Foto: Dennis van Loenhout

De Bloemenstal altijd bereikbaar

HALSTEREN – Voor middenstanders zijn het moeilijke tijden. Dat weet Marc Hellemons van De Bloemenstal als geen ander, maar hij weet ook dat mensen meer behoefte dan ooit hebben aan de vrolijkheid die bloemen brengen. Daarom investeert De Bloemenstal in een website die de mooiste bloemen van Halsteren altijd en overal bereikbaar maakt.


Drie lockdowns zijn ondernemer Marc Hellemons niet in de koude kleren gaan zitten. In de lockdown ontving hij zijn klanten aan een tafel voor zijn winkel aan de Dorpsstraat, waar ze bestellingen konden afhalen. “Gelukkig deden ze dat veel”, zegt hij, “de lockdown was niet fijn, maar binnen de beperkingen hadden wij minder reden tot klagen dan sommige collega’s. Het feit dat wij naast een supermarkt gevestigd zijn helpt zeker, zo blijven we zichtbaar. Maar er gaat niks boven normaal open zijn. Gelukkig is dat nu weer toegestaan.”


Altijd en overal

De zichtbaarheid van zijn winkel kan voor Hellemons niet groot genoeg zijn. Want zelfs nu de lockdown voor winkels is opgeheven blijft er een obstakel bestaan: de werkzaamheden aan de Halsterseweg, die nog maanden gaan duren, maken de Dorpsstraat een stuk minder makkelijk bereikbaar, zeker voor winkelend publiek uit Bergen op Zoom. Door een slimme investering hoopt Marc Hellemons dat obstakel te kunnen vermijden.
“Vorig jaar bestonden we 25 jaar. Door de lockdown konden we dat niet vieren op de wijze die we hadden gehoopt. In plaats daarvan hebben we besloten te investeren in een website waarop onze klanten altijd en overal bloemen kunnen bestellen. Die bezorgen wij vervolgens bij ze thuis, zodat de afsluiting van de Halsterseweg ook geen probleem meer is. Als ik één keer per dag met een volle bus langs mijn klanten ga, dan scheelt dat bovendien ook weer wat reisbewegingen, wat goed is voor het milieu. Dat sluit mooi aan bij de status van 'Groene Bloemist' die wij vorig jaar verwierven. Dat houdt in dat we bijna uitsluitend fairtrade-bloemen verkopen en dat we onze verpakkingen en afvalverwerking zo duurzaam mogelijk houden.”

Sinds de nieuwe website van De Bloemenstal actief is en op social media wordt gepromoot is het aantal bezoekers flink gestegen, tot vreugde van Hellemons. "In deze tijd moet je creatief zijn, en het is goed te zien dat dat loont”, zegt hij, "in een lockdown is online bestellen een voor de hand liggende keuze, daarom hebben we een prachtige click & collect-functie in de site laten integreren. Ook na de lockdown biedt het gemak. En bloemen blijven belangrijk: ze brengen vrolijkheid en maken elk feestje mooier. Dat zal niet veranderen.”