Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Inspirante groeit!

BERGEN OP ZOOM – Inspirante groeit! Met de versterking van fysiotherapeut Joep van Kalmthout en revalidatietherapeut Rosa Buoncore is van groeipijn geen enkele sprake. Inspirante gaat met rechte rug en opgeheven hoofd op weg naar een mooie toekomst.

Hij begon met een compagnon, maar in november 2019 besloot psychosomatisch fysiotherapeut Marco Smeekes om zijn praktijk Inspirante aan de Bergse Louis Porquinlaan zelfstandig voort te zetten. Van die stap heeft hij geen spijt, ondanks de coronacrisis zag hij het aantal mensen dat hij kon helpen gestaag groeien. Hij zocht versterking van zijn team en vond die in de personen van Rosa Buoncore en Joep van Kalmthout.


Specialisatie

Als afgestudeerde fysiotherapeut met een gezonde focus op actieve sporters brengt Joep een frisse wind naar Inspirante. Hij vertelt: “Marco en ik vullen elkaar uitstekend aan. Met zijn specialisatie in het psychosomatische en mijn 'verse' kennis van taping en dry needling kunnen we iedereen optimaal helpen: van mensen met een medische indicatie tot sporters die willen herstellen van een blessure of hun prestaties willen verbeteren. Dat we op die manier van elkaar leren vind ik erg leuk!”


Vertrouwen

Rosa Buoncore haalde in haar thuisland Italië haar mastergraad in revalidatie en bewegingswetenschap. Ze weet haar taak perfect samen te vatten: “Ik help mensen om weer te leren vertrouwen op hun lichaam. Als ik iemand zie lopen, dan zie ik aan de lichaamshouding meteen waar we verbetering kunnen halen. Een betere houding kan klachten wegnemen, maar geeft mensen ook zelfvertrouwen. Ik help mensen door ze oefeningen op de juiste manier te laten uitvoeren, maar ook door ze het vertrouwen te geven dat ze veilig en klachtenvrij actief kunnen zijn.”


Nazorg

Bewegen is gezond, dat is een boodschap die ook Marco Smeekes regelmatig aan zijn cliënten geeft. “Zeker in deze tijd is het belangrijk”, zegt hij, “en wij helpen iedereen op weg, ook mensen zonder medische indicatie." 

Smeekes vervolgt: "Onze grote kracht zit natuurlijk nog steeds in het David Spine Concept, waarmee we rugklachten op bijzonder effectieve wijze kunnen aanpakken. Die effectiviteit wordt nog groter, want sinds kort kunnen we ook nekklachten behandelen volgens het David Spine-principe. Met de expertise van Rosa kunnen we bovendien de perfecte 'nazorg' bieden zodat cliënten leren hun klachtenvrije rug te versterken, en optimaal te benutten. Het enthousiasme van Rosa en Joep tilt de praktijk naar een nog hoger niveau, dat doet mij niet alleen als ondernemer, maar ook als fysiotherapeut goed.”


Optimaal

Regelmatig ziet en hoort Smeekes cliënten die - vanwege het coronavirus - een bezoek aan Inspirante uitstellen of afzeggen. Hij stelt hen gerust: "Onze oefenzaal is enorm, afstand houden is er geen enkel probleem, en we hebben gezorgd voor een optimale ventilatie. Het is niet nodig om met klachten te blijven lopen. Wij helpen, door te zorgen voor herstel en veiligheid. Zo zorgen we dat Inspirante meegroeit met wat onze cliënten nodig hebben.”




Inspirante, Louis Porquinlaan 1,
4611 AM Bergen op Zoom,
Telefoonnummer: 0164-620838

E-mail: info@inspirante.nl