S & L zorg
S & L zorg Foto:

Zoveel mogelijk genieten

BERGEN OP ZOOM - ROOSENDAAL - Als ik aan kom lopen bij de woning van Anita, gaat de deur nog voor we aan kunnen bellen open. In de deuropening staat Anita met een grote grijns op haar gezicht. “Wij gaan kletsen en op de foto!”, roept ze enthousiast. Samen met Sylvia, de begeleidster van Anita, nemen we plaats op Anita’s kamer. “Anita heeft haar kleren al een week klaar hangen voor dit interview”, begint Sylvia. Anita: “Ja, en jij hebt ook speciaal mijn haar geverfd hé.” Sylvia is niet alleen de begeleidster van Anita, maar ook haar persoonlijk verzorgster.


"Ik regel voor Anita dus verjaardagsfeestjes en dat ze nieuwe kleren krijgt bijvoorbeeld. Het is nu even lastig met corona, maar normaal gezien proberen we een paar keer per jaar een dagje te gaan shoppen samen. Anita vindt dit geweldig en kan dan zelf haar kleren uitkiezen. Na het shoppen gaan we ook altijd nog ergens eten.” “Ja, bij McDonald's!”, lacht Anita. “We maken er iedere keer een hele gezellige dag van”, voegt Sylvia toe. 


Liefde voor muziek

Dat Anita van gezelligheid houdt, is ook terug te zien aan de grote stapel cd’s op haar kamer. Voornamelijk cd’s van verschillende Nederlandse artiesten. Maar als we aan Anita vragen wie haar favorieten zijn, geeft ze een duidelijk antwoord: “Corry Konings met het liedje Jukebox en Frans Bauer.” “Anita gaat graag naar de disco hier op Sterrebos en iedere keer vraagt ze weer hun liedjes aan”, vertelt Sylvia lachend. 


Op vakantie

Helaas zijn ook de disco’s vanwege corona niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig hebben Anita en Sylvia wel een ander moment waar ze enorm naar uitkijken. Sylvia: “Sinds een aantal jaar gaan we met de bewoners naar Landgoed de Biestheuvel. Tijdens zo’n vakantie is er alle tijd om lekker te ontspannen. Leuke dingen doen, gezelligheid en lekker eten en drinken. Anita en de andere bewoners vinden het geweldig.” “En met vrijwilliger Rian maak ik dan altijd taart!”, zegt Anita trots. 

Sylvia is blij dat Anita en de andere bewoners zo genieten. Sylvia: “Het is toch al een wat ouder clubje. We proberen dus echt zo veel mogelijk te genieten en zo weinig mogelijk te moeten. Net zoals we dat zelf zouden willen op die leeftijd.” 


Door: Lieke Michielsen 

Fotograaf: Natasja Koops