Vragen over terrein stadsspeeltuin

BERGEN OP ZOOM - Vanuit de fractie van PvdA Bergen op Zoom zijn vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de toekomst van het terrein van de voormalige stadsspeeltuin van Glymes nabij de Boulevard in Bergen op Zoom.                                                


Raadslid Adam Ahajaj in zijn brief: 'Het is inmiddels al een tijd geleden dat we als gemeenteraad een update hebben gekregen met betrekking tot het terrein van de voormalige stadsspeeltuin van Glymes. Als Bergse PvdA-fractie zijn wij benieuwd naar de laatste stand van zaken, mede omdat we veel vragen krijgen van inwoners over de toekomstplannen van dit terrein.

Zelf zien wij graag ontwikkelingen in de recreatieve sfeer, dus een stadsspeeltuin of een andere vorm van recreatie, die ook past binnen het totaalplaatje van de Boulevard. We begrijpen echter dat dit ook afhankelijk is van het aanbod en de initiatieven uit de samenleving. Is het terrein op dit moment nog in eigendom van de gemeente Bergen op Zoom? Heeft het college op dit moment plannen met betrekking tot het terrein? Hebben er de afgelopen tijd gesprekken plaatsgevonden met mogelijke initiatiefnemers die iets willen met het terrein? Zo ja, zou u ons hierover kunnen inlichten? Hebben er particulieren zich aangeboden om de grond over te nemen? Staat de gemeente hier voor open? Behoort hoofdbouw tot een van de mogelijkheden op deze locatie, als het ligt aan het college? Heeft het college nog ambities om op dit terrein een stadsspeeltuin te laten terugkeren, wellicht in een andere vorm?'