Afbeelding
Foto:

Oud secretaresse Halsteren: 'Samen het beste van maken'

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - BERGEN OP ZOOM - Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar vindt Mariëtte Verbiest-Hagenaars niet dat Halsteren er slechter op is geworden. 

"Het centrum van Halsteren is echt opgebloeid tot een levendig dorpshart met veel winkels”, zegt de voormalig secretaresse van de destijds nog zelfstandige gemeente Halsteren/Lepelstraat. 

"En ook na de herindeling hebben de Halsternaren hun mannetje gestaan in de politiek. Ze zijn altijd opgekomen voor hun dorp. En nog steeds geeft Halsteren tegenwind als het moet, kijk bijvoorbeeld maar naar de Dorpsraad. Als je het ergens niet mee eens bent is het makkelijk om het op de herindeling te gooien, maar je moet er samen het beste van maken. Het is een wisselwerking, en er is altijd wel iemand teleurgesteld. Maar je moet ook concluderen dat de herindeling voor beide kernen dingen heeft gebracht die niet gebeurd waren als Halsteren en Bergen op Zoom zelfstandig waren gebleven. Als je mensen samenvoegt, ontstaat er nieuwe chemie. Zo werkt dat in een 'dorp'.”