Niek van den Branden en Lutgard Koolen.
Niek van den Branden en Lutgard Koolen. Foto: Dennis van Loenhout

WOONHUIS Makelaardij heeft nieuwe eigenaar

HOOGERHEIDE – WOONHUIS Makelaardij is verkocht! De koper is een bekend gezicht, maar ook een jonge, ambitieuze makelaar. Niek van den Branden weet hoe je kopers en verkopers blij maakt, en blijft zichzelf. Net als het makelaarskantoor waarvan hij vanaf 1 januari officieel de nieuwe eigenaar is.


Bijna 19 jaar geleden startte makelaar Lutgard Koolen haar eigen kantoor in Hoogerheide. Ze noemde het bedrijf “WOONHUIS Makelaardij” en bouwde het uit tot een gewaardeerd en no-nonsensekantoor dat zorgt dat zowel de kopers als verkopers van woningen de beste deal krijgen, zonder poespas maar wel met een goed gevoel. “In die 19 jaar heb ik veel meegemaakt. Een grote financiële crisis, een huizenmarkt waarin de prijzen maar blijven stijgen. Wat de omstandigheden ook waren, het is altijd een mooi vak geweest dat ik al die jaren met plezier heb uitgeoefend aan een bureau zonder pluche. Ik heb het altijd alleen gedaan, tot 2015. Toen werd het echt te druk om het nog langer alleen te doen, dus nam ik een makelaar aan die later mijn opvolger zou worden.”


Moment

De 33-jarige Niek van den Branden kende Lutgard Koolen al lang voor hij bij WOONHUIS Makelaardij werd aangenomen. Zijn broer was het schoolvriendje van Lutgards zoon. “Toen ik op de middelbare school zat heb ik een korte snuffelstage gelopen bij Lutgard op kantoor. Dat sprak vanzelf, want ik wilde al mijn hele leven de makelaardij in”, zegt Niek. Nadat hij zijn opleiding afrondde en aan het werk ging bij het kantoor waar hij snuffelstage liep, ontdekte hij dat het vak dat hij altijd al wilde uitoefenen hem niet teleurstelde. “De hele dag achter een bureau zitten is niets voor mij. Ik wil op pad zijn, en vooral met mensen werken, dat vind ik het fijnste aan dit vak. Sommige mensen verhuizen één keer in hun leven, anderen elke paar jaar, maar altijd geldt dat je als makelaar mensen begeleidt op een belangrijk moment in hun leven, dat is mooi.”


Belangrijkst

Hoewel Niek niet meteen van plan was om zelfstandig ondernemer te worden viel alles op zijn plaats toen Lutgard hem vroeg of hij WOONHUIS Makelaardij wilde overnemen. “Ik wilde al langer wat meer tijd voor mezelf”, zegt Lutgard, “en ik vind dat je dit vak niet parttime kunt uitvoeren. Als makelaar wil je altijd bereikbaar zijn, en je eigen ritme kunnen bepalen. Het voelde dus heel natuurlijk om Niek te vragen of hij het kantoor wilde overnemen. Hij is een uitstekende opvolger.” Niek was niet verrast door de vraag: “In de tijd dat ik hier werk heb ik altijd de vrijheid gehad om mijn werk op mijn eigen manier te doen. Hoewel ik nu zelfstandig ondernemer ben verandert er voor mij eigenlijk niets. Ik blijf mezelf, en blijf me inzetten om er te zijn voor onze klanten, of ze nu een woning willen verkopen, kopen of een taxatie willen laten uitvoeren. Dat doe ik ook in de ietwat bizarre woningmarkt van dit moment door mijn klanten de tijd te gunnen voor een goede bezichtiging en ze te voorzien van de juiste informatie. Bij een huis moet je het juiste gevoel kunnen krijgen, dat is het belangrijkste.”



"Ik wilde al mijn hele leven de makelaardij in”
 

Afbeelding