Illegaal vuurwerk in garagebox.
Illegaal vuurwerk in garagebox. Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Garagebox controle

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom hield op maandag 20 december 2021 samen met de politie en speurhondengeleiders een controle van verschillende garageboxen in Bergen op Zoom. Bij deze controle stuitte de politie op een vuurwapen,110 kg vuurwerk en een flinke hoeveelheid kweekattributen voor een hennepkwekerij. Ook kwam illegaal gebruik aan het licht. 

Eén persoon gebruikte de garagebox als woonruimte en in een andere garagebox werd een illegale kantoorruimte aangetroffen. De controle was bedoeld om in de aanloop naar de jaarwisseling zoveel mogelijk (illegaal) vuurwerk van straat te halen. Voor het binnentreden werd eerst de eigenaar of huurder van de box gebeld zodat hij/zij deze vrijwillig kon openen. Werd dit niet gedaan, dan openden de controleurs de garagebox.

De opbrengst van de dag: 1 vuurwapen, 110 kg professioneel (illegaal) vuurwerk, een flinke hoeveelheid kweekattributen voor een hennepkwekerij, illegaal gebruik van garageboxen, illegale bewoning en illegaal kantoor. Met de controle treden veiligheidspartners hard en zichtbaar op tegen ondermijning en andere criminaliteit. Verdachte situaties kan men melden via 0900-8844 of 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Controle garagebox met speurhond.