Illustratie door Eric Elich van De Verliefde Asperge kreeg een stAAArtje.
Illustratie door Eric Elich van De Verliefde Asperge kreeg een stAAArtje.

De Verliefde Asperge in boek

kreeg een stAAArtje

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Van de hand van Paul Asselbergs uit Bergen op Zoom is een erg leuk boekje verschenen: De Verliefde Asperge kreeg een stAAArtje. 


Asselbergs' gedicht 'De Verliefde Asperge', dat dateert uit de tachtiger jaren, werd niet alleen in Brabant bekend, maar ook in Limburg, en ver daarbuiten. Het werd later opgevolgd door de gedichten: de verliefde ansjovis, de verliefde aardbei, de verliefde cacaoboon en de verliefde aardappel.

Maar daar bleef het niet bij. Met gepaste trots kan Paul Asselbergs zeggen, dat er in de afgelopen jaren heeeeel veel mee is gebeurd, met als 'kers op de taart': het ansjovisgedicht wordt eind november op de zijgevel van een huis in de nieuwe woonwijk de Soete Veste (Nedalcoterrein) in Bergen op Zoom onthuld. Hij mag dat samen doen met de bekende weervisser Cor van Dort.

Voor Asselbergs was dit aanleiding om over al deze gedichten, en wat daar allemaal mee gebeurd is, een boek te schrijven dat heden is verschenen.

Het boek is ook rijkelijk voorzien van foto's en is te koop in de Bergse boekhandel, bij de Primera in Halsteren en bij de Primera in Hoogerheide voor de prijs van € 12,50.


Waarderend woordje

De cover is verzorgd door de Bergse kunstenaar Eric Elich, en op de achterkant van de cover is een waarderend woordje geschreven door de heer Martin Groffen, oud-voorzitter van de streekorganisatie Brabantse Wal. 

Wellicht een leuk sinterklaas- of kerstcadeautje?