Vragen over kinderopvangtoeslagaffaire

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Vanuit de PvdA zijn aan het college van b en w vragen gesteld over hoe het staat met gezinnen in de gemeente Bergen op Zoom die het slachtoffer zijn geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. 

'In de gemeente Bergen op Zoom is bekend dat tientallen gezinnen slachtoffer zijn geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire. Gelet op de actuele berichtgeving over de onterechte uithuisplaatsingen van kinderen onder de slachtoffers van de toeslagenaffaire vraagt de PvdA fractie of dit hier ook aan de orde is. 'Hoeveel kinderen van getroffen gezinnen zijn van 2015-2020 onterecht uit huis geplaatst?'

de volgende vragen:

  1. Hoe kijkt het college naar de recente berichtgeving over de onterechte uithuisplaatsingen van kinderen onder slachtoffers van de toeslagenaffaire? Kan het college aangeven of en hoeveel kinderen van de getroffen Bergse gezinnen uit huis zijn geplaatst vanwege de toeslagenaffaire in de periode van 2015-2020?Welke acties heeft of gaat het college nemen wanneer sprake is onterechte uithuisplaatsing?Is het bekend of Bergse kinderen onterecht uit huis zijn geplaatst in de periode van 2009-2015 vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire? Indien dit (nog) niet bekend is, overweegt u als college een onderzoek in te stellen om dit alsnog te achterhalen?

Graag ontvangen wij een schriftelijk antwoord conform de bepalingen van art. 36 RvO.

Met dank en met vriendelijke groet,

Namens de PvdA fractie

Joey van Aken                                         Janno den Engelsman

Raadslid PvdA                                          Burgerlid PvdA