Veilig Thuis advies- en meldpunt kindermishandeling en

REGIO - Tijdens de Week Tegen Kindermishandeling, van 15 tot en met 21 november, vraagt advies- en meldpunt Veilig Thuis aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit in Nederland.


Naast zichtbare wonden of littekens, kan er ook minder zichtbaar misbruik plaatsvinden zoals emotionele of geestelijke verwaarlozing. In de Week Tegen Kindermishandeling wil Veilig Thuis met een speciaal gemaakte video bewustmaking creëren om zo de stilte met elkaar te doorbreken.  

Wegkijken en doen alsof kindermishandeling niet bestaat is niet oké. Jij kunt ook iets doen om ervoor te zorgen dat een eerste stap wordt gezet en de cirkel van geweld tegen kinderen wordt doorbroken. Maak jij je zorgen over een persoon of situatie? Via www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips en handvatten.


Over Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. In Nederland zijn er 26 regionale Veilig Thuis organisaties. Iedereen kan hier terecht voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis, ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. www.veiligthuis.nl | 0800-2000 (gratis)