Josie Arnoys
Josie Arnoys Foto:

Expo 'Het getij vloeit voort'

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Onder de titel “Het getij vloeit voort” is in Galerie Arsis een kleurrijke tentoonstelling schilderijen van Jo & Josie te bezichtigen tot en met  28 november 2021.

Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm en deze maand dus in Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom.

Het stel Jo Debije  Josie Arnoys maakt alle schilderijen samen en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld. Ieder schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen, bij sommige zijn het er wel 10. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder werk een eigen karakter. Behalve die gelaagdheid is ook het kleurgebruik kenmerkend. 

De Oosterschelde is inspiratie voor hun ‘Oesterdam’ serie. Josie: “De liefde voor de Schelde zit bij mij ingebakken. Mijn vader bouwde een eigen huis aan de Scheldelaan waar ik ben opgegroeid. Pas later merkte ik hoe belangrijk het getij voor me is. Het water komt en gaat. Het is vanzelfsprekend en toch iedere keer anders. Jo deelt die fascinatie. Het getij is een soort van betovering.” 

De expositie toont meer dan dertig grotere werken en is de hele maand november gratis te zien op vrijdag, zaterdag én zondag van 12 tot 17 uur. 

Jo Debije