Hond en baas in actie bij een onderdeel van canicross.
Hond en baas in actie bij een onderdeel van canicross.

Canicross evenement in Huijbergen

HUIJBERGEN - REGIO -  Cani sporters Edward Geertse en Marjolein Bil organiseren dit jaar voor de tweede keer een canisport evenement in de regio Noord Brabant. Dit jaar zal het evenement georganiseerd gaan worden in Huijbergen en voor het eerst in samenwerking met Happy Dog NL. De canicross vindt plaats op zaterdag 4 december op locatie Weg naar Wouw 17 in Huijbergen.

Het parcours zal gaan over uitdagend onverhard terrein met een lengte van 5 kilometer. Op deze afstand zullen bikers, steppers en lopers met een trekkende hond ervoor, het parcours gaan afleggen. In de middag zal er een korte sprint cross van 1 km afgelegd gaan worden, waarbij het de bedoeling is dat lopers met hun viervoeter zo snel mogelijk de finish weten te bereiken. Dit wordt tevens voor de eerste keer in Huijbergen georganiseerd onder de noemer korte cross. Over deze kilometer zal ook de funcross (happy dog) en de kidscross gaan. Deze wedstrijd telt tevens mee voor de canisports challange Zuid Nederland die gaat over drie wedstrijden.

 

Canisport voor elke leeftijd en van alle niveaus.
Happy Dog is blij partner te kunnen zijn van dit canisport evenement. Niet alleen is het evenement toegankelijk voor alle sportniveaus en elke leeftijdscategorie, ook is het een uitstekende manier om de breedtesport in de regio op de kaart te zetten. Met het canisport evenement hoopt Huijbergen jong en oud te enthousiasmeren voor de liefde en de sport tussen mens en hond.

Renregels: Je hond moet volledig gevaccineerd zijn tegen Hondenziekte, Hepatitis, Leptospirose en Parvovirose (DHLP) op de dag van de wedstrijd. Je hond moet voor de 5km bike en step minstens 18 maanden oud zijn op de dag van de wedstrijd en 12 maanden oud voor de Lange en korte canicross. Tijdens de wedstrijd moet de hond naast of voor je lopen en jij mag je hond niet trekken.

Klassement: Mannen Senioren 19 tot en met 39 jaar, Vrouwen Senioren 19 tot en met 39 jaar, Mannen Veteranen vanaf 40 jaar, Vrouwen Veteranen vanaf 40 jaar, Junioren A Jongens 15 tot en met 18 jaar, Junioren A meisjes 15 tot en met 18 jaar, Junioren B Jongens 10 tot en met 14 jaar, Junioren B meisjes 10 tot en met 14 jaar.

Programma: 08:30 uur ophalen startnummers; 09:30 uur start step; 10:30 uur start bike; 11:30 uur start canicross 5km; 13:00 uur start kidsrun 1km; 13:30 uur start funcross 1km; 14:30 uur start canicross 1km; 15:30 uur Prijsuitreiking.

Meer informatie: www.endurancesports-coaching.com/wedstrijden/

Canicross
Canicross