Overhandiging van de toegankelijke versies van Tijdelijk verblijf aan Vrouwkje Tuinman.
Overhandiging van de toegankelijke versies van Tijdelijk verblijf aan Vrouwkje Tuinman.

Primeur: Brabants Boek Present in toegankelijke vorm

REGIO - Op zaterdag 6 november is de eerste toegankelijke versie van het Brabants Boek Present Tijdelijk verblijf gepresenteerd. De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, overhandigde Tijdelijk verblijf in braille en in gesproken vorm aan auteur Vrouwkje Tuinman. 


De overhandiging vond plaats tijdens Boeken in Brabant in de Bibliotheek LocHal in Tilburg, een initiatief van de Brabantse Hoeders gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.


Toegankelijke lectuur en leesclubs
Het is de eerste keer dat het Brabants Boek Present ook in toegankelijke vorm beschikbaar is, waarmee we tegemoetkomen aan mensen met een leesbeperking. Tijdelijk verblijf is een aanvulling op de collectie van Passend Lezen, deze collectie is beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking zoals mensen die blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben of te maken hebben met een fysieke of cognitieve beperking. 


Literaire activiteiten

Hiermee worden ook landelijke en regionale literaire acties toegankelijk gemaakt. De stap naar inclusieve leesclubs is hiermee dichterbij omdat ook lezers van brailleboeken en gesproken boeken, in staat gesteld worden om deel te nemen aan literaire activiteiten.

Speciaal voorwoord
Speciaal voor de gesproken versie van Tijdelijk verblijf heeft de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema het voorwoord geschreven en ingesproken. Hiervoor is samengewerkt met Dedicon.


'Hiermee worden ook landelijke en regionale literaire acties toegankelijk gemaakt'

Leesclub met auteur Vrouwkje Tuinman.