Afbeelding
Foto:

Pleegzorg onder de aandacht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Ook de gemeente Woensdrecht zet het licht op groen voor pleegzorg. Letterlijk, door in de Week van de Pleegzorg (3 t/m 10 november) een aantal gebouwen groen uit te lichten.


Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst. Want er is al jaren een tekort aan pleegouders terwijl aantal pleegkinderen toeneemt. Op vele plekken in het land worden monumenten en gebouwen groen verlicht om aandacht te vragen voor dit probleem. 

Ook de gemeente Woensdrecht doet mee. MFC de Kloek, MFC de Drieschaar, MFC de Biezen, Molen Johanna en het gemeentehuis staan tijdens de Week van de Pleegzorg in groen licht. De oproep daarbij: Geef jij een pleegkind groen licht om bij jou te mogen wonen en ze gelijke kansen te bieden als ieder ander kind? 


Zo thuis mogelijk opgroeien 

Het aantal beschikbare pleegouders is al jaren te weinig. Om jaarlijks alle kinderen op te vangen en de juiste match met pleegouders te maken zijn er minimaal 3500 nieuwe pleegouders per jaar nodig. In West-Brabant gaat het vooral om deeltijdpleeggezinnen en gezinnen voor een kort verblijf maar ook pleeggezinnen waar kinderen voor langere tijd kunnen verblijven, zijn nog nodig. 

Wethouder Lars van der Beek: "Ieder kind verdient de kans om op te groeien in een stabiel gezin. In de meeste gevallen gaat dat gelukkig goed maar soms is er extra ondersteuning nodig of kan een kind door omstandigheden (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Ook dan willen we dat hij of zij toch ‘zo thuis mogelijk opgroeit'. Pleeggezinnen die hun huis en hart openstellen zijn hard nodig.” 


Meer informatie 

Op dinsdag 23 november van 20.00 tot 21.30 uur geeft Vigere Jeugdzorg een online informatiebijeenkomst over de verschillende vormen van pleegzorg en hoe je pleegouder kunt worden. 

Aanmelden kan via pleegzorg@vigere.nl. Voor informatie en vragen over opgroeien en opvoeden kunnen mensen terecht bij het team Jeugd van de gemeente.

Afbeelding
Afbeelding