Parochie de Bron


Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld).

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Ossendrecht: Tilly Verschuuren e.v. Laurens de Herder; In Hoogerheide: Irma Bogers-van Loon; In Putte: Corrie Timmermans w.v. Johannes Sluijts, John v. Rijen partner van Ab Moltmaker; In Huijbergen: George Jonkhout, Piet Hectors e.v. Irene Goossens.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 14 november om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. 

Mededelingen: Zondag 21 november om 09.30 uur: woord- en communieviering. 

Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 13 november om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Lectrice: Anne-Marie Hendrickx; Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: Jo van Beeck-van Bruggen, t.e.v. OLV v. Altijddurende Bijstand. Mededelingen: zaterdag 20 november is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 27 november.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 13 november om 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Lectrice: Corry Plevier; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Nellie Klaassen v.w. jrgt.; Frans en Cor Broosus-Goense. Mededelingen: zaterdag 20 november is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 27 november.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 14 november om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 21 november om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl.

Zondag 14 november 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 14 november 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Toos de Klerk-Ribbens; jgt. Anton van Dessel; Henny Waij en dochter Annemiek. Donderdag 18 november 9.00 uur:  Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Rinus Loos; Winfried Legein.

Pastoraal Woord: 

Allerheiligen en Allerzielen

Op 1 en 2 november hebben we in onze kerken Allerheiligen en Allerzielen gevierd. Met Allerheiligen denken we aan alle mensen die ons tot voorbeeld mogen zijn. Heiligen en martelaren, die op een bijzondere wijze rechtschapen en gelovig hebben geleefd. Bij de viering van Allerzielen richten we onze aandacht op de mensen die gestorven zijn en de geliefden die achterblijven.

Bij de voorbereiding op een uitvaart krijg ik soms prachtige teksten te zien, zoals deze: ‘Lieve moeder, het mooiste wat je ons nalaat is je glimlach. Aan je glimlach zagen we steeds hoeveel je van ons hield. Met die glimlach heb je voor ons gezorgd en voor vele anderen. Nooit liet je na te helpen waar je kon. Altijd dankbaar om de eenvoudige en kleine dingen, het samenzijn met je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. We zijn dankbaar voor je leven. Lieve mama, rust zacht.’

Hoe jong of hoe oud je ook bent. In ons leven komt telkens opnieuw het leven van anderen binnen: in wat we denken, zeggen, doen en in wat we bereiken en nalaten aan volgende generaties. En omgekeerd komt mijn leven binnen in dat van anderen: in hoe we van onze naasten houden, in onze hoop die we elkaar mogen schenken, in ons geloof dat het leven verder reikt dan de dood.

Als we afscheid nemen van iemand dan bidden we dat ze voorgoed thuis mogen zijn bij God en in ons hart. Dat is wat wij hopen voor onze dierbare doden: dat zij voor altijd en eeuwig geborgen zijn in Gods eeuwige liefde. 

Lenie Robijn

Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 13 november 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken wij: Maatje Robijn-de Jong; Koosje van Tilburg w.v. Christ Meesters. Voorganger: Past. B. van Schaik, lector: A. Blom, zang: het koor Samen Sterk. Dinsdag 16 november 19.00 uur: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Voorganger: Past. H. de Kort.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 14 november 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. Henk van het Maalpad, Gedachtenisdienst.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.