Een klein deel van de Rolls Royces bij het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom.
Een klein deel van de Rolls Royces bij het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom. Foto:

BERGEN OP ZOOM – Het was een vreselijk druilerige dag, maar zaterdag 30 oktober werd opgevrolijkt door Rolls Royce-vereniging Mascotte, die een rondrit door de regio maakte.


Maar liefst 66 Rolls Royces en Bentleys van alle leeftijden trokken door de verregende Zuidwesthoek. De rit begon met een unieke doortocht door het Markiezenhof en passeerde onder andere Fort de Roovere en landgoed Mattemburgh. Vooraan reed de Rolls Royce Corniche uit 1981 van Bergenaar Pierre Dietvorst, die het initiatief voor de rit nam. Dietvorst kan als geen ander uitleggen waarom een Rolls Royce de ultieme auto is: “Mijn Rolls Royce is in 1981 nieuw verkocht in Milaan. Hij moet rond de 600.000 gulden hebben gekost, zelf kocht ik dat jaar mijn eerste huis voor 100.00 gulden! Wie zo’n auto nieuw kocht reed niet zelf, maar liet zich rijden. Daarom draag ik vaak een chauffeurspet als ik rij, met mijn vrouw naast me. De kleur, Primrose Yellow, is fantastische en het uitzicht op de vergulde Spirit of Ecstasy op de neus blijft voor altijd heel bijzonder.”

Dietvorst toont zich na afloop van de rit tevreden: “Onze club heeft 550 leden, waarvan er vandaag zo’n 145 aanwezig waren. Iedereen heeft een mooie rit gehad, en de doorgang door het Markiezenhof was absoluut uniek en werd ook zo ervaren. Van veel leden hoor ik dat ze onder de indruk zijn van onze mooie regio en dat ze zeker nog eens terugkomen. Dat maakt deze dag al zeer de moeite waard!”