Afbeelding

'Droom niet je leven maar leef je dromen'

"We zitten heerlijk in het zonnetje op het balkon van ons hotel. De ochtendzon verwarmt onze huid terwijl we genieten van onze vers geperste jus d'orange. We horen een zachte windvlaag door de bomen blazen en zien verderop een groepje toeristen de koude golven van de zee trotseren. We beseffen ons wat een geluk we eigenlijk hebben. We zijn kleiner gaan wonen en daardoor moesten we een groot deel van onze spullen wegdoen. Nou, eigenlijk moesten we dingen loslaten, afscheid nemen van dingen die al heel lang op zolder lagen waar we geen afscheid van konden nemen. Bij iedere keer dat de voordeurbel ging, voor de marktplaatsverkoop, namen wij weer een stukje afscheid van ons verleden. Of bij ieder ding dat we weggooiden in de vuilcontainer namen we afscheid. We voelde ons steeds vrijer en vrijer worden.
Nu we ons verleden achter ons hebben gelaten beseffen we ineens dat we te vaak bezig zijn geweest met het vasthouden daarvan. We hadden allerlei spullen op zolder opgeslagen. Aan ieder ding zat wel een herinnering, die was soms positief maar er stonden ook spullen waar een wat negatievere gedachte bij naar boven kwam. Voordat we de spullen een-voor-een in de afvalcontainer gooiden namen we ook afscheid van die spullen. We stonden even stil bij de gedachte die in ons opkwam en gooiden het vervolgens weg in de afvalcontainer. We merkten direct dat het invloed had op onze fysiologie. We werden er ook direct een stuk vrolijker van. We creƫerden direct ruimte in ons brein voor nieuwe dingen.

Ik schreef nu iets op wat een stukje materiƫle impact had, maar stel je eens voor dat je ook afscheid kan nemen van jouw verleden. Van je verleden wat jou belemmert om jouw mooiste leven te leven wat jij wil. Er zijn heel veel mensen die leven vanuit het verleden en daardoor veel kansen missen. Ze missen kansen om te groeien, om zichzelf te ontplooien en hun mooiste leven tot nu toe te gaan leven. Zie het loslaten als geld naar een indexfonds brengen. Je legt nu 100 euro in en over een jaar staat er 120 euro op..., het jaar erop staat er misschien wel 200 euro op..., je hoeft er niks voor te doen het overkomt je gewoon.

Als je nu gaat loslaten, kijk eens wat voor moois er voor jou in de toekomst ligt. Waarschijnlijk ga je meer loslaten, het jaar erop nog meer... en uiteindelijk ga jij je mooiste leven leven. Droom niet je leven maar leef je dromen."

Met vriendelijke groeten,
Robin de Groot, Halsteren/Ossendrecht

M: 06-38538926
E: info@robindegroot-nlp-coaching.nl