Demi de Jong (Foto's: Leon Verbraecken)
Demi de Jong (Foto's: Leon Verbraecken) Foto: Leon Verbraecken

Terugblik op wielerseizoen 2021 van Demi de Jong

OSSENDRECHT - REGIO - Wielrenster Demi de Jong blikt terug op het wielerseizoen 2021.

"Na 1 jaar en 8 maanden zonder wedstrijden leek het erop dat ik weer kon koersen dit jaar. Hoewel ik in de winter nog steeds rustig aan het opbouwen was, ging dat steeds beter en kon ik weer een klein beetje vooruitkijken. Trainingskampen had ik helaas niet gehad vanwege de corona, dus ik bleef in ons koude Nederland. Pas vanaf januari kon ik wat meer opbouwen in de duurtrainingen. 

Nieuwsblad was mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Daarna volgden er nog een aantal, zoals GP Oetingen, Nokere koers, omloop van de Westhoek. Ik dacht dat ik weer kon koersen, maar eigenlijk kon ik pas alleen maar ‘gewoon fietsen’! 

Het opbouwen tijdens het seizoen lukte niet goed. Dit door ziekte, werken en de zowat tweewekelijkse pcr testen in Breda. Deze konden niet dichter in de buurt en dus was ik daar per week nog eens 3 uur aan kwijt. Dat ging ten koste van mijn trainingsuren en dus mijn opbouw. 

Begin mei had ik besloten dat het even klaar was. Mentaal zat ik er even doorheen. Ik ben niet gewend om iedere koers na 30 km eraf te zijn. Ik heb 7-8 weken goed kunnen trainen en in Baloise Ladies Tour ging het ook een stuk beter. Ik hoopte verder op te bouwen, maar helaas. 

Aangereden, waardoor ik een aantal dagen weinig kon, weer ziek, nog half ziek in Noorwegen gereden, thuis weer ziek. Het wilde niet meer. Ook de trainingen gingen slecht en op het werk is het niet altijd leuk omdat er personeelstekort is. 


Sfeer

Ik ben nog mee gegaan naar Ardèche, zodat de andere drie rensters konden starten. Eentje kwam namelijk niet opdagen en je moet minimaal met 4 zijn. Dat was wel de leukste week/10 dagen van de afgelopen twee jaar. De sfeer was heel goed en iedereen was positief. We hebben veel gelachen. 

Voor mij was het fysiek uiteindelijk te veel van het goede. Ik heb erna anderhalve week niet kunnen trainen, omdat ik te moe was. Zondag 3 oktober heb ik de laatste wedstrijd van het seizoen gereden waar, na goed afstopwerk van Natalie van Gogh en mij, Thalita de overwinning mee naar huis nam! Mooier kan niet, toch! 


Nieuw team

Het seizoen zit er weer op en we kunnen ons klaar gaan maken voor het wielerseizoen 2022 bij mijn nieuwe team Parkhotel Valkenburg cycling team." 


Groetjes Demi 

Met dank aan onze adverteerders


Op zaterdag 23 oktober hebben wij afscheid genomen van Vic Huijgens, onze voorzitter en medeoprichter van de supportersclub. Vic heeft een mooi en waardig afscheid gekregen. Vic bedankt voor alles wat je voor de supportersclub, Thalita en Demi hebt betekend.


Afbeelding
Vic Huijgens, onlangs overleden voorzitter van Supportersclub Thalita en Demi de Jong.
Vic Huijgens (wijlen)