Thom van Dongen (Grenswachters)
Thom van Dongen (Grenswachters) Foto:

Alle hens aan dek bij Grenswachters

PUTTE – Na vijf duels voert Grenswachters de ranglijst in de Vierde Klasse B aan. Buiten het verlies van Rimboe trok het inmiddels viermaal aan het langste eind. Met vereende Putse krachten. Coach Richard van Hooijdonk puzzelt wekelijks om een representatief team op de been te krijgen. Niet minder dan 25 (!) verschillende spelers droegen dit prille seizoen het groengele wedstrijdshirt. Afgelopen zondag viel zelfs elftalleider Mark Leenaerts (42) in om mede de meubelen tegen RSV te redden.


Verdediger Thom van Dongen: ”De competitiestart is goed verlopen, 12 punten uit vijf duels in prima. We spelen tactisch gezien anders dan in voorgaande jaren. Was in het begin wennen, maar dat hebben we nu goed onder de knie. We schakelen tussen de linies beter en weten per situatie wat te doen. We hebben echter wel veel blessures en hebben ondertussen een half elftal moeten vervangen. We bekijken het hierdoor week voor week. En dat gaat tot op heden nog goed, getuige de rangschikking.”


WVV’67 is na twee driepunters middenmoter. Laatste man Matt Luijkx is nog niet tevreden. “We zijn nog niet gestart zoals gehoopt, ondanks twee recente zeges is het voetbal nog niet om naar huis te schrijven en kan nog een stuk beter. De organisatie is niet altijd op orde, vooral tegen Achtmaal was het slecht. Daarnaast hebben we de eerste twee wedstrijden aanvallend geen vuist kunnen maken. Het moet en kan echt veel beter.”


Het jubilerende ODIO is eveneens nog zoekende. Routinier Roy Carpentier: “Een hele matige seizoenstart. Door blessures en een beetje pech hebben we wat ongelukkig puntverlies geleden. Moeten iets stabieler worden en controle zien te houden. Komt goed, de neuzen staan dezelfde kant op. Nu onszelf nog belonen!”