Wilma Scholtens
Wilma Scholtens Foto: Dennis van Loenhout

Nieuwe directeur komt thuis op ZuidWestHoek College

OSSENDRECHT – Sinds 1 juni is Wilma Scholtens de nieuwe directeur van het ZuidWestHoek College. Voor haar is het letterlijk thuiskomen. Ze groeide op in Ossendrecht, als meisje dat steeds maar meer wilde leren. 

Na een tijd als onderwijsdirecteur te hebben gewerkt op het Munnikenheide College in Etten-Leur bleek het ZuidWestHoek College in Ossendrecht op zoek te zijn naar een nieuwe directeur. Haar kijk op de visie van de school, op het brengen van verbinding en hoe je met elkaar de school kunt vormen maakten dat ze de functie kreeg. 

Wilma Scholtens: "Ik ben nu al trots op deze school, het ZuidWestHoek College bevindt zich in een mooie fase, het is een open school met enthousiaste leerlingen en docenten, die heel graag goed onderwijs willen verzorgen. Maar er liggen ook uitdagingen: er lopen mooie innovaties die vragen om nog meer verbinding tussen de klassen, de collega's onderling en de buitenwereld. Ons Wielercollege, en ons droneonderwijs zijn ronduit uniek, maar de komende jaren willen we dat de school nog meer maatwerk en keuzemogelijkheden te bieden heeft, want ik geloof heilig dat die ruimte er is. Over 20 jaar zijn er immers beroepen waarvan we nu nog geen weet hebben, en daarop moeten wij inspelen. Ook voor ons geldt dat we nooit klaar zijn met leren. Die rol zit mij - en ons allemaal op het ZuidWestHoek College - als gegoten.”