Afbeelding
Foto:

Het beste van twee werelden

MollerJuvenaat


BERGEN OP ZOOM - Vanaf komend schooljaar is er een mooie nieuwe scholencombinatie in Bergen op Zoom: het MollerJuvenaat. Deze scholencombinatie ontstaat doordat het Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat hun krachten bundelen en samen verder gaan. Dit noemen zij het beste van twee werelden en zo geven zij vorm aan vernieuwend havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs.


Het beste van twee werelden

Samen met de huidige leerlingen van beide scholen is de nieuwe onderwijsvisie geformuleerd en vastgesteld. Er is goed naar hun leerlingen geluisterd, zoals beloofd combineren ze het beste van twee werelden. Met trots presenteren de scholen, op uitdrukkelijke wens van de huidige leerlingen om de diepgewortelde namen van onze scholen te behouden en het samengaan ook hier te benadrukken, de nieuwe naam MollerJuvenaat. Vanaf nu gebruikt de scholencombinatie de naam MollerJuvenaat als werktitel voor de nieuwe school. 


Vernieuwend onderwijs

De scholencombinatie ziet de samenwerking als een zeer grote kans voor de scholieren van Bergen op Zoom e.o. Het MollerJuvenaat onderzoekt waar behoefte aan is en hoe onderwijs aansluit op (de beroepen van) de toekomst. Dit schooljaar wordt er nog hard gewerkt aan de vernieuwende onderwijsvorm, welke vanaf volgend schooljaar geleidelijk en stapsgewijs ingevoerd zal gaan worden.

Om te komen tot deze nieuwe onderwijsvorm trekken de leerlingen en medewerkers gezamenlijk op. Hiervoor worden inspirerende 


activiteiten en werkvormen georganiseerd. Tijdens deze activiteiten maken leerlingen en medewerkers nader kennis en bouwen zij gezamenlijk aan de scholencombinatie MollerJuvenaat. 


House of Students

De scholen werken bij het vormgeven van het vernieuwend onderwijs samen met hun huidige én toekomstige leerlingen, generatie Z, als inspiratiebron en de docent als coach, onder de noemer: House of Students. 


Binnen House of Students is de leerling aan zet, of zoals MollerJuvenaat het noemt ‘aan Z’. Bij het tot stand komen van House of Students zijn leerlingen van het Moller en het Juvenaat het hemd van het lijf gevraagd om een beeld te vormen van wat de huidige leerlingen bezighoudt. Het is geweldig om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn en hoe serieus zij het komen tot vernieuwend onderwijs benaderen. Wat duidelijk naar voren is gekomen, is dat school voor leerlingen veel meer is dan een plek om te leren. Het is vooral een ontmoetingsplaats om te ontdekken wat er in de wereld speelt en bezig te zijn met wat de huidige generatie jongeren bezighoudt. Met House of Students creëert het MollerJuvenaat die plek. 


Kennismaking en informatie

Voor wie nieuwsgierig is naar het MollerJuvenaat en wat House of Students precies inhoudt, gaat de scholencombinatie vanaf november interessante kennismakings- en informatiemomenten organiseren. 

Via de website www.mollerjuvenaat.nl en social mediakanalen van MollerJuvenaat houdt de scholencombinatie iedereen hiervan op de hoogte.