Susan Dingemans, met achter haar de alpaca's van De Broeder.
Susan Dingemans, met achter haar de alpaca's van De Broeder. Foto: Dennis van Loenhout

De Broeder groeit door

WOENSDRECHT – Thuiszorgorganisatie De Broeder groeit op alle vlakken door: er is niet alleen ruimte voor nieuwe dagbestedingscliënten op de Walkant, er is ook een tuin van 7000 m2 in gebruik genomen, het team is uitgebreid waardoor er nu vier activiteitenbegeleiders in dienst zijn en er zijn zelfs alpaca’s!

Terwijl Susan Dingemans, één van de activiteitenbegeleiders van de Walkant, de alpaca’s voert in de wei aan de Langeweg in Woensdrecht, vertelt ze wat een aanwinst de dieren zijn: “Dieren maken wat los bij onze cliënten. Ze vinden het fantastisch om ze te voeren, maar soms is het al voldoende als ze alleen maar naar ze kunnen kijken. Iets ogenschijnlijk zo eenvoudigs kan zo veel betekenen.”

De Broeder doet er alles aan om de dagbesteding voor haar cliënten zo boeiend en gevarieerd mogelijk te maken, vertelt eigenaar Bert de Jager: “Onlangs hebben we een tuin van 7000 m2, die van de top van de Brabantse Wal helemaal door naar de grens van de weilanden loopt, in gebruik genomen. Het uitzicht is er prachtig en we verbouwen er van alles, dit seizoen hebben we 430 geschonken appel- en perenbomen geplant. Cliënten genieten van het werk in de tuin, hoewel het fysiek soms best pittig is. We willen starten met een nieuwe doelgroep. Jong dementerenden die fysiek nog goed in orde zijn zouden prima in de tuin kunnen werken. We overwegen voor deze doelgroep ook een werkplaats in te richten waar ze met verschillende materialen aan de slag kunnen. Deze groep groeit, en er is weinig passend aanbod. Wij willen dat graag bieden.”

Om de cliënten steeds de beste zorg te kunnen bieden blijft De Broeder investeren, in ideeën, in mensen en in materialen. "Met de uitbreiding van ons team naar vier activiteitenbegeleiders kunnen we onze dagbestedingscliënten de aandacht bieden die ze verdienen. Om ze zo comfortabel mogelijk van en naar Woensdrecht te vervoeren hebben we twee nieuwe rolstoelbussen aangeschaft, die worden in november geleverd.” Ondertussen beleeft het team van de Walkant veel plezier aan haar tevreden dagbestedingscliënten. "Mensen zijn na vorig jaar sowieso heel blij dat ze elkaar weer zien en spreken. En ze leven op van het feit dat wij inspelen op de individuele behoeften en interesses van elke cliënt. De drempel is hier heel laag, wij proberen het hier zo huiselijk mogelijk te maken. Het is hier een bijzonder fijne plek!”