Afbeelding
Foto:

Nog één keer voordeel bij Broos Meubelen

BERGEN OP ZOOM – Na 85 jaar valt het doek voor Broos Meubelen in Bergen op Zoom. Wanneer de broers Leo en Philip Broos over enkele maanden voor de laatste keer de deur van hun zaak dichttrekken doen ze dat met pijn in hun hart. Nog één laatste keer laten ze hun klanten profiteren van de meest ervaren meubelzaak van Bergen op Zoom en omstreken.


“Hier ben ik geboren”, zegt Philip Broos (72), staand in zijn meubelzaak aan de Burgemeester Van Hasseltstraat in het centrum van Bergen op Zoom. De vader van Philip en zijn broer Leo (75) begon zijn meubelzaak in 1938 in hetzelfde pand, dat toen nog een woonhuis was. Philip vertelt: “Dat was een moeilijke tijd, zeker de oorlogsjaren. Daarna ging het langzaam beter. Ik weet nog hoe mijn vader meubelen ging afhalen bij het station, die we dan met een duwkar naar de winkel moesten brengen. Alles kwam binnen in blankhout en werd hier op zolder gebeitst en gestoffeerd. Toen had je maar drie kleuren stof: rood, groen en beige. Dat was alles.”

In 1959 werd de woning aan de Burgemeester Van Hasseltstraat verbouwd tot een winkel met toonzaal, die in 1967 en 1974 nog eens werd uitgebreid. Zes jaar later namen Philip en Leo de zaak over na de dood van hun vader. "We gingen gewoon door”, vertellen ze, “zoals eerder in de jaren ’60 is de zaak in de jaren ’90 nog eens flink gegroeid. Daarna werd het lastiger. "Internet kwam op, meubelboulevards werden groter en het centrum van Bergen op Zoom liep steeds verder leeg. Vroeger parkeerde het winkelend publiek op Plein 13 en lag onze winkel op de route naar de stad. Nu winkelen mensen bij de Zeeland, en verpaupert het centrum. Wij worden ouder, en hebben daarom besloten met de zaak te stoppen. Met pijn in ons hart, maar het is tijd.”

Omdat hun winkel én grote opslagplaats leeg moeten worden opgeleverd gunnen Philip en Leo hun klanten nog één keer veel voordeel: "We bieden kortingen tot wel 70%”, vertellen ze, "dus Broos Meubelen biedt nog één keer veel voordeel voor klanten. Dat is ons bedankje voor alle klanten die ons in al die jaren trouw zijn geweest. Het was een mooie tijd.”

Philip en Leo Broos
Afbeelding