"Vic was álles"

WOENSDRECHT – Het onverwachte overlijden van Vic Huijgens slaat in als een bom in de gemeente Woensdrecht. Misschien nog wel het meeste bij Woensdrecht Werkt, dat niet alleen één van haar oprichters, maar ook haar trouwste bezoeker en beste adviseur verloor. Medeoprichter Adri van Zweden zegt: “Vic zal enorm gemist worden. Hij was álles voor ons.”


Het enorme sociale hart van Vic Huijgens is al veel en vaak geprezen. Nadat hij in 2014 een punt achter zijn politieke carrière zette, benutte hij zijn kennis en ervaring om de supermarkt en het participatiecafé in Woensdrecht van de grond te krijgen. Zoals zo vaak wanneer Vic zich ergens voor inzette deed hij dat met succes. “Hij was hier elke dag”, zegt Van Zweden, “we zijn zeven jaar lang elke dag samen geweest. We dachten hetzelfde en we deden hetzelfde. Vic en ik waren echt soulmates.”


Onvoorstelbaar

Elke dag bracht Vic een bezoek aan “zijn” winkel, en elke dag had hij wel een nuttig advies, of een wijze raad. “Vic kon het altijd goed brengen”, zegt Van Zweden, “en hij had ook vaak gelijk. Dat zei ik hem ook. Dan lachte hij, en zei hij ‘ik ben ook niet gek!’ Eén dag voor zijn overlijden zijn we nog samen naar de bouwmarkt geweest, om een kast te kopen voor in de winkel. Onvoorstelbaar dat hij er ineens niet meer is, je staat er niet bij stil dat dit zomaar kan gebeuren. Ik hoop dat hij weet hoezeer hij gemist zal worden.” Ook in de politiek werkten Huijgens en Van Zweden jarenlang samen. Zij aan zij zagen ze ABZ uitgroeien tot de partij die het nu is: “We hebben ook zó veel samen gedaan”, verzucht Van Zweden. 


"Een fijn mens"

HOOGERHEIDE - Namens de hele Woensdrechtse politiek verwoordt burgemeester Steven Adriaansen wat het verlies van Vic betekent: “We verliezen niet alleen een markant oud-bestuurder en een ras-verenigingsman maar vooral een fijn mens."


'In zijn element'

"Vic was geliefd bij vriend en vijand en hij was altijd behulpzaam. Hij stond met beide benen in de Woensdrechtse samenleving. We gaan hem missen. Ik denk zelf terug aan vorige maand, toen hij me nog thuis ontving. Die avond moest NAC voetballen tegen Roda JC, die wedstrijd hebben we samen gekeken, met Vic’s kleinzoon erbij. In de rust aten we NAC-koeken van bakkerij Wilbrink, en Vic had de hele avond zijn NAC-petje op. Hij was helemaal in zijn element. Het was onze laatste ontmoeting. Die zal ik nooit vergeten, en Vic ook niet”, aldus burgemeester Steven Adriaansen.




Uitvaart


De uitvaart van Vic Huijgens vindt plaats op zaterdag 23 oktober om 14.00 uur in de Schelde Aula van Crematorium Zoomstede aan de Mastendreef in Bergen op Zoom. 

Wie afscheid wil nemen is welkom. 

Correspondentieadres: Uitvaartzorg Chris Zorge. T.n.v. Vic Huijgens, Putseweg 147, 4631 CL Hoogerheide