Woensdrecht wil druk op woningmarkt verlichten

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Woensdrecht wil prioriteit geven aan een drietal bouwprojecten om de druk op de woningmarkt en de kernen te verlichten en een humane opvang van arbeidsmigranten te bespoedigen. Het college stelt de raad voor om planologische medewerking te verlenen aan het plan in het centrum van Huijbergen en de ontwikkeling van de locaties Glatt en Sneek in Putte. 

Urgent

"Ook in onze gemeente zien we dat er grote behoefte is aan woningen”, licht portefeuillehouder Hans de Waal namens het college toe. "We hebben de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten maar voelen dat de situatie in Huijbergen en Putte urgent is. Daarom zouden we drie plannen graag versneld in procedure brengen. Het betreft drie grotere locaties, in twee gevallen een combinatie van wonen en detailhandel en het derde plan betreft een woonvorm, specifiek voor arbeidsmigranten.” 


Huijbergen-Centrum 

In het centrum van Huijbergen gaat het om de herontwikkeling van de locatie Canadaplein/Bergsestraat. De wens bestaat al lang om de lokale supermarkt daar te verplaatsen en er een combinatie met woningbouw mogelijk te maken. Wethouder Hans de Waal: "Er ligt nu een plan voor met een nieuwe supermarkt en voldoende parkeergelegenheid, 13 appartementen en zo'n 9 grondgebonden woningen voor senioren en starters. Wij zien hierin de meerwaarde voor Huijbergen en willen dit graag versneld ten uitvoer brengen. Alleen de bibliotheek, nu nog gehuisvest in het oude gemeentehuis, zal een nieuwe plek in Huijbergen moeten krijgen.” 


Overige ontwikkelingen
Dit zijn niet de enige bouwplannen die een impuls moeten geven aan de krapte op de woningmarkt. Ook voor de sociale woningbouw zijn er diverse ontwikkelingen. 


Hoogerheide

Zo zijn er in Hoogerheide plannen voor de realisatie van zestien sociale huurwoningen aan de Onderstal en maken de huurwoningen aan de Pastoor Van Roesselstraat plaats voor een aantal nieuwbouwwoningen voor verschillende doelgroepen (kleine gezinnen, ouderen, mensen met een (fysieke) beperking). 


Ossendrecht 

In Ossendrecht wordt voor het einde van het jaar de oplevering verwacht van de sociale huurwoningen van het project Noordrand.


Wethouder Hans de Waal: "We voelen dat de situatie in Huijbergen en Putte urgent is."