West-Brabant werkt door!

BERGEN OP ZOOM - REGIO -  In heel Nederland komen regionale mobiliteitsteams. In West-Brabant staan de deuren van het regionale mobiliteitsteam al een tijd open, onder de naam: West-Brabant werkt door! 

Werknemers, starters en zzp’ers kunnen hier terecht voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan of advies over (om)scholing. Werkgevers kloppen aan als ze te veel of te weinig personeel hebben of met vragen over scholing of steunmaatregelen. Op  donderdag 14 oktober is het mobiliteitsteam in Bergen op Zoom, tussen 10.00 en 14.00 uur op locatie Winkelcentrum 't Kompas.

De coronacrisis heeft impact op de arbeidsmarkt. In de ene branche is het lastig om werk te vinden. In de andere branche staan werkgevers te springen om extra mensen. Het Rijk trekt € 200 miljoen uit voor passende extra begeleiding van mensen naar werk. Zoals aanvullende crisisdienstverlening door Regionale MobiliteitsTeams (RMT’s) in 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. De meeste regio’s zijn nog volop bezig met het opzetten en inrichten van hun mobiliteitsteam maar in West-Brabant draait het al driekwart jaar op volle toeren.


Van werk naar werk
Adviseurs van het mobiliteitsteam helpen mensen bij hun zoektocht naar passend werk. Ze helpen zo nodig met bij- of omscholing en begeleiden mensen tot ze ander werk hebben. Het belangrijkste doel van de dienstverlening is dat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Er is één loket en je krijgt snel antwoord op je vraag.
www.westbrabantwerktdoor.nl.