Afbeelding
Foto:

Boulevard Ossendrecht
een pand met historie

OSSENDRECHT - Op de hoek Kon. Wilhelminastraat, Hondseind stond vanaf 1899 café Het Hoekske van eigenaar Cornelis Mous. Anthonius Jacobs, slager van beroep veranderde in 1911 de naam van het café Het Hoekske in café De Boulevard.


Na 10 jaar volgde wederom verkoop en werd Riekus Bogers de nieuwe eigenaar. Riekus, gaf aannemer Levien van de Bergh opdracht het café grondig te verbouwen. De slagerij verdween en het café werd vergroot. Toen in 1935 een danszaal aan het café werd toegevoegd was het een compleet geheel. Vanaf toen werd het ook Hotel Café Restaurant De Boulevard. Tevens was er nu ruimte genoeg voor feesten, toneel en het plaatsen van draaiorgels tijdens kermis of andere feestdagen. Speciaal om draaiorgels te kunnen plaatsen werd er geen verdiepingsvloer boven de dansvloer aangebracht. Vaak krijgen we de vraag, waarom is het zo hoog hier?

Achter het systeemplafond is de grootte van de hotelkamers nog steeds zichtbaar, er kon alleen een bed en nachtkastje in hebben gestaan. De familie Bogers bleef verschillende generaties uitbater van HCR de Boulevard met als laatste kleindochter Ingrid Kwaaitaal.

Vele verenigingen vonden de weg naar de Boulevard. We denken hierbij onder andere aan Buurtschap De Heide, tourclub De Grensrijders, EHBO, supportersclub Thalita en Demi de Jong, biljartvereniging BVBO en van Ende en Verre.

Tegenwoordig kan er in het Eetcafé een lekker hapje worden gegeten. Met name ons stoofvlees en de spareribs zijn een groot succes. Onze zaal boven is net opgeknapt met nieuw meubilair, groot genoeg voor een etentje met familie en vrienden.

Peter en Arianne

0164-672316

Eetcafé Boulevard Ossendrecht
Koningin Wilhelminastraat 1,
info@boulevardossendrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding