VVC jeugdteam JO12-1 is in een nieuw tenue gestoken.
VVC jeugdteam JO12-1 is in een nieuw tenue gestoken. Foto:

Grote speler steunt kleine spelers

HALSTEREN – Elektrotechnisch wikkelbedrijf De Bruyn uit Bergen op Zoom is een grote speler op een mondiale markt die de komende jaren hard groeit. Hard groeien doen ook de spelertjes van de JO12-1 van VVC ’68, die door De Bruyn zijn voorzien van nieuwe trainingspakken en tenues. Zo steunt een grote speler de kleine spelers van VVC’68.


Voetbal gaat over van generatie op generatie. Bij de familie Kok is dat niet anders, vader Paul voetbalde op respectabel niveau bij Excelsior tot een enkelblessure hem dwong te stoppen. Daarna verdiende hij zijn sporen als jeugdtrainer, onder andere bij VVC ’68. Ondertussen bracht hij zijn liefde voor voetbal over op zijn dochter Julia, die nu de JO12-1 van VVC ’68 traint. “Ik ben trots op haar”, zegt Paul, “ze doet het met verve en is nu al beter dan ik ooit geweest ben!”


"Techniek is altijd in beweging"


In het dagelijkse leven is Paul Kok General Manager bij Elektrotechnisch Wikkelbedrijf De Bruyn. “We opereren op een grote, mondiale markt, waarin we bedrijven als Shell, BP en de chemiereus Lyondell tot onze klanten mogen rekening. Wij onderhouden, reviseren en optimaliseren elektromotoren, generatoren en ventilatoren. Van alles dat elektrische energie omzet in mechanische energie hebben wij verstand. Onze markt gaat de komende jaren alleen maar groeien, en het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Het mooie van techniek is dat het altijd in beweging is en dat je continu wordt uitgedaagd.” Als maatschappelijk betrokken onderneming toonde De Bruyn zich snel bereid om de spelers van de JO12-1 van VVC ’68 te helpen toen Julia Kok haar vader daarom vroeg. “VVC ’68 is een mooie vereniging, die haar sponsors bijzonder serieus neemt”, zegt Paul, “maar dat is niet de reden waarom we dit doen. We doen dit omdat het ontzettend belangrijk is dat kinderen kunnen sporten. Dat hoort gewoon bij de opvoeding. Tijdens het sporten leer je omgaan met winst en verlies, en dat hoort bij het leven. Ook de omgang met een team is enorm leerzaam. Door VVC ’68 te sponsoren hopen wij een steentje te kunnen bijdragen in de ontwikkeling van deze kinderen.”


"Het  is ontzettend belangrijk dat kinderen kunnen sporten"


Dat de JO12-1-spelertjes van VVC ’68 nu trots het logo van De Bruyn op hun borst dragen heeft bovendien nog een meerwaarde, zegt Paul Kok: “Die kinderen weten over tien jaar nog dat ze hebben gevoetbald in een shirt met ons logo erop. Wie weet, zijn ze tegen die tijd wel geïnteresseerd geraakt in de techniek. Wij vinden het mooi om de liefde voor ons mooie vak over te dragen op een jongere generatie, die kan bijdragen aan de toekomst van ons bedrijf. Als we daar op deze manier een kleine stap in kunnen zetten is dat de moeite meer dan waard.”


Elektrotechnisch Wikkelbedrijf De Bruyn B.V. 

Van Konijnenburgweg 105
4612 PL Bergen op Zoom    www.de-bruyn.nl

Afbeelding