Met de ambachtelijk gerestaureerde koepel van kapel St. Louis scoort JVK Daken hoog.
Met de ambachtelijk gerestaureerde koepel van kapel St. Louis scoort JVK Daken hoog. Foto:

Nominatie voor Dak van het Jaar

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Met trots kan het bedrijf JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen melden dat het bij de landelijke verkiezing 'Dak van het Jaar 2020' tot de laatste drie genomineerden is verkozen. 


Deze wedstrijd wordt wel vergeleken met de Televizier ring, maar dan voor daken. Vanwege de coronacrisis was er eerder dit jaar geen prijsuitreiking en kon de jury niet ook niet bij elkaar komen.  De prijs wordt uitgereikt tijdens de eerste editie van Daken & Zaken op 11 november 2021.

JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen is als meest spectaculaire project op de shortlist genomineerd met de koepel van de St. Louis Kapel te Oudenbosch. De gehele buitenzijde van de (neo)barokke kapel is volledig gerestaureerd. Voor de koepel betekende dit dat deze in de oorspronkelijke staat terug werd gebracht. Was de oorspronkelijke zinken dakbedekking eerder vervangen door bitumineuze shingles, nu werd door JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen weer een nieuwe, zinken dakbedekking aangebracht volgens alle geldende kwaliteitseisen.

Kortom: een bijzonder project waarbij een staaltje vakmanschap kwam kijken. 

Andere genomineerden voor de prijs 'Dak van het Jaar' zijn een natuurleien dak van een nieuwbouwvilla in Nistelrode en een hellend dakwerk bij hotel Boat & Co in Amsterdam.  

JVK Ambachtelijke Dakwerken is een oorspronkelijk Ossendrechts bedrijf met vestigingen in Ossendrecht, Breda en Antwerpen (Belgiƫ).