Ronald Bogers van Ron's Warmte, zijn bedrijf dat tien jaar bestaat.
Ronald Bogers van Ron's Warmte, zijn bedrijf dat tien jaar bestaat. Foto: Dennis van Loenhout

Tien jaar Ron's Warmte

HALSTEREN – Ron’s Warmte bestaat tien jaar. In een tijd waarin de gasprijs skyhigh gaat bewijst een specialist die alles van pelletkachels weet meer dan ooit zijn meerwaarde, want Ron’s Warmte is de sleutel naar betáálbare warmte. Koppel dat aan een schat aan technische ervaring en je hebt een combinatie die na tien jaar nog altijd onverslaanbaar is.


Betaalbare warmte begint volgens ondernemer Ronald Bogers met het bekende gezegde “goedkoop is duurkoop”. Voor pelletkachels is dat een wijsheid die je altijd in gedachten moet houden, zegt hij: “Er zijn talloze pelletkachels die je al voor een paar honderd euro kunt kopen. Maar als er wat kapot gaat is er haast niet aan onderdelen te komen, en vaak weigeren bedrijven eraan te sleutelen. Om die reden leveren wij alleen pelletkachels van A-merken, die zijn er al vanaf 2100 euro exclusief montage. Wij zorgen ervoor dat de kachel goed wordt geïnstalleerd en dat het rookgaskanaal in orde is, zodat de kachel jarenlang probleemloos kan functioneren. Voor zo’n 2750 euro heb je dan een pelletkachel met een levensduur van 10 tot 20 jaar. De pelletprijs is – in tegenstelling tot de gasprijs – stabiel en betaalbaar, en pelletkachels zijn vooral geschikt voor bestaande woningen, omdat ze ook ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn gemakkelijk op temperatuur houden.”


Warmtepompen

In deze tijd is de pelletkachel dus een aantrekkelijker alternatief dan ooit. Ondanks dat is Ron’s Warmte van alle markten thuis. Ook traditionele, gasgestookte cv-ketels, boilers, geisers en warmtepompen kennen geen geheimen voor Ronald Bogers en zijn team. Met al zijn ervaring kan Bogers de zorgen over het geluid van warmtepompen wegnemen: “Wij leveren alleen warmtepompen van Vaillant, die voldoen aan de laatste Beng-normeringen rond geluid. Daarin blinken ze echt uit, ze zijn nauwelijks hoorbaar. Het verschil met de warmtepompen van vijf jaar geleden is enorm.”


Open dag

Sinds de coronacrisis ontvangt Ron’s Warmte op afspraak klanten in zijn showroom aan de Koningsspil in Halsteren. Op zaterdag 9 oktober is er echter een open dag, waarin verschillende pelletkachels voor extra aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. 


Service en onderhoud

In allerlei opzichten sorteert Ron’s Warmte dus voor op een toekomst, waarin het bedrijf op weg gaat naar het volgende jubileum. In die toekomst blijft een rol weggelegd voor de traditionele cv-ketel: “De vraag naar service en onderhoud is groter dan ooit”, zegt Bogers, “en wat voor warmtepompen en pelletkachels geldt, geldt ook voor cv-ketels: voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg.” 


Meer informatie op www.ronswarmte.nl



"Voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg”