Afbeelding
Foto:

70 jaar verbonden met Putte

PUTTE – Meubelen Bob Janssens in Putte is al 70 jaar nauw verbonden met Putte. Van zijn grootvader en vader leerde ondernemer Mark Janssens waar het allemaal om draait: service. Dat betekent onder andere elke zondag geopend zijn, vanaf de Putse kermis.


Na de Tweede Wereldoorlog werkte Frans Janssens als timmerman in Kasteel Ravenhof voor de toenmalige burgemeester van Stabroek, Charles Moretus Plantin. Na de Tweede Wereldoorlog was er enorm veel herbouwwerk te doen, en onder de inwoners van Putte en omstreken was de vraag naar meubelen groot. Frans Janssens stak de handen uit de mouwen en ging mooie meubelen bouwen, vanuit zijn woning in de Puttestraat. Zo ontstond een meubelzaak die hij met zijn echtgenote Loke verder uitbouwde. Hun zoon Bob zette de winkel, met zijn echtgenote Amanda, voort. Bob en Amanda overleden jong, en in 1995 nam hun zoon Mark de zaak over nadat zijn vader Bob overleed. Sindsdien veranderde er veel, maar de naam van de zaak is altijd gebleven: Meubelen Bob Janssens.


Showroom

“We zijn heel goed gegroeid”, zegt Mark Janssens, “dat is iets waar mijn vrouw Kelly en ik heel trots op zijn, en wat ook mijn ouders en grootouders mooi hadden gevonden. Onze showroom is inmiddels 500 vierkante meter groot. Dat komt mede door het feit dat we drie jaar geleden het pand van onze buren konden kopen. Daardoor hebben we nu een prachtige gevel, met grote ramen, die een goed zicht biedt op onze showroom en de meubelen erin. Zo complimenteert de mooie buitenkant van onze zaak al het moois dat wij voor de interieurs van onze klanten te bieden hebben!”


Service

Dat Meubelen Bob Janssens tot ver over de landsgrens gewaardeerd wordt, komt niet alleen door de mooie gevel, en de mooiste meubelen van de beste merken. Het komt vooral door Mark, die de lessen die hij van zijn opa en vader leerde nog dagelijks in de praktijk brengt. “Ons vak draait om service”, zegt hij, “bij ons betekent dit dat wij meubelen bij onze klanten bezorgen én monteren. En als ik zeg “wij”, dan betekent dat eigenlijk “ik”. Buiten de winkeluren ga ik nog bijna dagelijks op pad om klanten blij te maken met hun nieuwe meubelen. Zo blijven de lijnen kort, en het contact met onze klanten goed. Zo is mijn opa dit bedrijf 70 jaar geleden begonnen, zo zet ik het vandaag voort.”


Openingstijden

Service vertaalt zich bij Meubelen Bob Janssens ook in ruime openingstijden. Vanaf zondag 10 oktober, de zondag van de Putse Kermis, is Meubelen Bob Janssens ook elke zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Dat blijft zo tot 1 april. Maandag blijft de vaste sluitingsdag. Op dinsdag is Meubelen Bob Janssens tussen 14.00 uur en 18.00 uur geopend, en vanaf woensdag tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Op zaterdag sluit de zaak om 17.00 uur. “We zitten nog altijd aan de Puttestraat, op nummer 61”, zegt Mark, “daar is iedereen welkom, al 70 jaar.”


"Ons vak draait om service"