Het BWF-bestuur is unaniem enthousiast over BWF 't Dak Eraf!
Het BWF-bestuur is unaniem enthousiast over BWF 't Dak Eraf!

Eindelijk ’t Dak Eraf voor BWF!

Algemeen

HOOGERHEIDE – Op woensdag 1 september komt er eindelijk een einde aan de uitzichtloze, twee jaar lange, tijd zonder BWF. Op de dag dat de BinckBank Tour zijn finish beleeft in Hoogerheide gaat ’t Dak Eraf op het BWF-terrein waar alleen de roze tent ontbreekt, maar de sfeer en artiesten als vanouds zijn.

Namens het bestuur van het Brabantse Wal Festival spreekt Niels van Elzakker van een “erg lekker gevoel.” Twee jaar kon het Brabantse Wal Festival niet doorgaan, en ondanks het succes is een tv-editie natuurlijk niet hetzelfde als een echt festival. 

Hoewel het ook in 2021 nog niet gemakkelijk is om een evenement te organiseren houdt het BWF-bestuur wel van een uitdaging: “Niks doen is heel makkelijk, maar toen de versoepelingen van de coronamaatregelen de deur openzetten waren we unaniem enthousiast en hebben we ’t Dak Eraf georganiseerd. We hebben lang genoeg stilgezeten!”

Finish

Woensdag 1 september is de laatste woensdag van de zomervakantie en het wordt een speciale woensdag in Hoogerheide. “Als de situatie het vereist dan voeren we aanpassingen door, maar voorlopig gaan we uit van een open en gezellig festival in de veiligheid van de buitenlucht, met veel goede artiesten. Natuurlijk zijn die ’s middags heel even stil als de BinckBank Tour finisht, maar daarna gaan we gewoon door!”, zegt Van Elzakker. 

Artiesten

De line-up is in elk geval helemaal des BWF’s. Tussen 13.00 uur en 1.00 uur zorgen artiesten als Marijn van Geel, de Mannen van Oranje, Jan van Brabant, Corry Konings, Wilbert Pigmans, Partyfriex, de Alpenzusjes, Django Wagner en Pater Moeskroen voor de sfeer. 

Lokaal

Ze krijgen daarbij versterking van lokale helden in de vorm van Ron van Hoof en DJ Dave. Het feit dat hij eindelijk weer op een lokaal festival kan optreden noemt Ron van Hoof “fantastisch”. Dat is DJ Dave roerend met hem eens: “We hebben er lang genoeg op moeten wachten, ik heb er reuze zin in!”

Kaarten

Tickets voor BWF ‘t Dak Eraf kosten 15 euro - exclusief 1,21 euro administratiekosten - en zijn te bestellen via:

www.brabantsewalfestival.nl