Lindonk
Lindonk Foto: Frans Tijink

IVN-excursie Lindonk

HOOGERHEIDE -  Het gebied Lindonk is een landgoed zonder echt landhuis. De boerderij Lindonk is het belangrijkste huis van het gebied. Het is 71 ha groot en is in 2007 grotendeels verworven door Brabants Landschap. Het ligt op de Brabantse Wal en bestaat uit een afwisseling van bospercelen, akkers en andere open gebieden. 

Lokaal is in het verleden leem gewonnen. De overgang van de Wal naar de Prins Karelpolder en het Markiezaat is voor Nederlandse begrippen indrukwekkend. Sporen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn aanwezig in dit gebied. De herfst, het seizoen, waarin de bladeren verkleuren, veel vogels op trek gaan en paddenstoelen boven de grond komen, staat centraal.

Op zondag 3 oktober is er een excursie naar dit bijzondere gebied. Starttijd: 10.00 uur. Eindtijd ongeveer 12.00 uur. Start: parkeerplaats bij Mattemburgh op de hoek van Antwerpsestraatweg / Beukendreef, Hoogerheide. Deelname is gratis. Goede wandelschoenen en kleding aangepast op het weer worden aanbevolen. Een verrekijker kan van pas komen.