De vrijwilligers van Goed voor Goed in Halsteren, met Devin Verolme op de hoogste trede.
De vrijwilligers van Goed voor Goed in Halsteren, met Devin Verolme op de hoogste trede.

Alles goed met Goed voor Goed

HALSTEREN – Een plek waar iedereen een zinvolle dagbesteding vindt, en waar kopers op spullen stuiten waarvan ze niet eens wisten dat ze ze zochten. Dat is waar Goed voor Goed aan de Tholenseweg in Halsteren voor staat. Een jaar na de opening voelt Goed voor Goed zich als een vis in het water in Halsteren. “En”, zegt locatiemanager Devin Verolme, “we willen nog altijd meer mensen helpen!”

Op 1 december vorig jaar opende de kringloopwinkel van stichting Goed voor Goed haar deuren in Halsteren. Goed voor Goed is echter meer dan alleen een kringloopwinkel: de stichting biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom bij Goed voor Goed, ongeacht ieders talenten of beperkingen. “Alle mensen hebben zo hun eigen waarde, dus iedereen kan ons helpen”, zegt Devin, “We hebben voor ieder een plek, die we samen een invulling geven. Een doorverwijzing of indicatie is niet nodig. Binnenlopen is genoeg, de koffie staat klaar. De deur staat altijd open.”

De deur van Goed voor Goed staat open voor inwoners van Halsteren of omgeving die graag spullen willen doneren aan Goed voor Goed. “In dat opzicht zijn we al helemaal ingeburgerd in Halsteren”, zegt Devin, “we hadden niet verwacht dat dat zo goed zou gaan. Onze winkel is 1100 vierkante meter groot, maar is altijd uitstekend gevuld. Tot dusver zijn de reacties van mensen dan ook erg positief. Soms zien we mensen twee of drie keer per dag terugkomen, voor een praatje of gewoon een bakje koffie. Goed voor Goed is op Goeree-Overflakkee al jaren een bekend begrip. Alhoewel we ervan overtuigd waren dat ons concept ook in Halsteren kon slagen, blijf het starten op een nieuwe plek altijd onzeker. Daarom is het zo mooi om te zien dat de Halsterse gemeenschap ons op korte tijd gevonden heeft.”

Die plek in de gemeenschap wil Goed voor Goed de komende tijd verder uitbouwen. "Wij dragen alle sociale initiatieven een warm hart toe, en willen helpen waar we kunnen, mét enthousiasme. Dat doen we nu al waar we kunnen, maar we willen graag nog veel meer mensen helpen.” Ondertussen laat Devin weten dat de visie is om te blijven groeien. "We bestaan bijna een jaar”, zegt Devin, "we zijn trots op hoe we gestart zijn en met jullie hulp zien we de toekomst rooskleurig in.”