John Bijlsma van Visio Vireo Tuinen dat twintig jaar bestaat en veel tuingeluk brengt.
John Bijlsma van Visio Vireo Tuinen dat twintig jaar bestaat en veel tuingeluk brengt. Foto: Dennis van Loenhout

Twintig jaar tuingeluk met Visio Vireo Tuinen

STEENBERGEN – Visio Vireo Tuinen bestaat 20 jaar. Eigenaar John Bijlsma en zijn team zorgen al 20 jaar voor Tuingeluk bij hun particuliere en zakelijke klanten. Voor Visio Vireo Tuinen is er veel om trots op te zijn. Nu, maar ook in de toekomst.

“Tuinen zijn al mijn hele leven mijn hobby. In een tuin vind ik ontspanning, plezier en geluk”, zegt John Bijlsma, “en 20 jaar nadat ik begon als zelfstandig ondernemer is dat nog steeds zo. Visio Vireo Tuinen is voor mij veel meer dan mijn 'werk'. Het is nog steeds wat ik het liefste doe. Ik begon zelfstandig, inmiddels zijn we met een team van 14 mensen. Het doel is nog altijd hetzelfde: mooie tuinen maken en verzorgen en het gevoel van Tuingeluk delen met onze klanten.”

“Visio Vireo” is Latijn voor “kijk op groen”. Op dat onderwerp heeft John Bijlsma altijd al een bijzondere kijk gehad: “Ik werkte als docent tuinaanleg en -onderhoud, maar kon mijn ambitie niet kwijt in die functie. Ik wilde de lat hoger leggen dan dat ik om mij heen zag bij collega’s, ik wil niets minder dan topkwaliteit leveren. Daarom zijn we ook aangesloten bij Dutch Quality Gardens, een vereniging van bedrijven met hetzelfde doel. Wij zijn er van overtuigd dat een mooiere wereld begint in eigen tuin, zeker als je tuin je eigen karakter en smaak weerspiegelt. Dat is waar wij al 20 jaar voor zorgen.”

Visio Vireo Tuinen is gestart door een ambitieuze ondernemer, maar de afgelopen 20 jaar heeft John Bijlsma een deskundig team om zich heen verzameld, waar hij bijzonder trots op is. “Ons team kent weinig verloop, dat maakt me erg blij. Ik vind het belangrijk om mijn collega’s zoveel mogelijk kansen en zekerheid te bieden”, zegt Bijlsma, “dat betaalt zich terug in medewerkers die met hun kennis en passie een stempel op het bedrijf drukken en hun meerwaarde elke dag bewijzen.


Mooie acties in jubileumjaar

Een 20-jarig jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Visio Vireo betrekt haar klanten bij de feestelijkheden, die op 1 oktober beginnen en een heel jaar duren. “Wat we precies gaan doen maken we later duidelijk, maar er komen sowieso enkele mooie acties aan. Onze klanten staan absoluut centraal in ons jubileumjaar”, zegt Bijlsma, “zonder hen waren we niet zover gekomen.”

Tuingeluk delen en verspreiden blijft ook in de toekomst de missie van Visio Vireo Tuinen. Wat dat betreft verandert er de komende jaren dus niets. Toch heeft ondernemer John Bijlsma een visie die hij de komende jaren nog graag realiteit zou maken. 

“De tijd voor tuingeluk is nú”, zegt hij, “maar we moeten ook vooruit kijken. Ik wil dat toekomstige generaties ook nog Tuingeluk kunnen ervaren. Daar blijven we de komende jaren aan werken, door binnen de Tuingeluk-formule te streven naar de juiste mix tussen groen en verharding, zo veel mogelijk materialen te hergebruiken en zo min mogelijk kilometers af te leggen. Misschien doen we dat straks wel vanaf een andere plek dan nu. Als kind was ik vaak op de boerderij van mijn oma en opa”, zegt hij, “daar is mijn liefde voor de natuur geboren. Ik zou heel graag zelf een boerderijtje willen, aan de rand van de stad, in het buitengebied. Dat zou de ideale plek zijn voor Visio Vireo Tuinen. Het is een droom, maar wel een mooie droom. Twintig jaar geleden had ik niet durven dromen dat mijn bedrijf zou bereiken wat het bereikt heeft, dus ik weet dat alles mogelijk is…”