Drie generaties Beening: Bram, Henri en Noud.
Drie generaties Beening: Bram, Henri en Noud. Foto: Dennis van Loenhout

Henri’s in het nieuw

HOOGERHEIDE – Mensen in het nieuw steken en ze met een goed gevoel naar huis laten gaan, dat is wat Henri’s Ladies & Gents al meer dan 25 jaar het liefste doet. Maar niet alleen mensen hebben behoefte aan een nieuwe outfit, ook winkels hebben soms een opfrisbeurt nodig. De afgelopen weken werd de winkel van Henri’s Ladies & Gents daarom opgefrist. Henri’s kan er weer jaren tegen.

Twee weken lang bleef Henri’s Ladies & Gents gesloten. Want zoals zo vaak met verbouwingen leidde ook hier een optelsom van kleine details tot een behoorlijk grote ingreep, vertelt Bram Beening: “Het begon met de wens om het merk Vanguard een betere plek in onze winkel te geven”, zegt hij, “immers is Vanguard al jarenlang een belangrijk merk voor ons. Dat weet Vanguard zelf ook, want er bleek grote interesse te zijn om een shop-in-shop bij ons te plaatsen. Dat combineerde prachtig met de komst van het merk Cast Iron, nieuw voor ons, maar nauw gerelateerd aan Vanguard. Die twee merken mooi kunnen presenteren in onze winkel was het doel, maar uiteindelijk heeft de hele winkel een grote opfrisbeurt gekregen.”


Details

De nieuwe shop-in-shop was een goede reden om ook de vloer te vervangen. De nieuwe, lichtere vloer maakt de winkel een stuk ruimer, een feit dat nog versterkt wordt door het feit dat twee paskamers werden weggehaald, waardoor het midden van de winkel in omvang groeide. Omdat de vloer vervangen werd, werd het ook haalbaar om een nieuwe balie te installeren. Het herschikken van schappen en rekken deed de rest: Henri’s Ladies & Gents lijkt volledig nieuw. Bram Beening nuanceert dat beeld, hij zegt: “We zijn verkoopklaar, maar er moeten nog allerlei details worden afgewerkt. De komende weken wordt de winkel alleen maar mooier, maar we zijn nu al superblij. We hebben zin om er tegenaan te gaan.”


Alle gelegenheden

Alle bouwstenen om er met volle energie tegenaan te gaan zijn aanwezig bij Henri’s Ladies & Gents. De nieuwe “shops” van Vanguard en Cast Iron krijgen gezelschap van een nieuwe shop-in-shop van State of Art, dat als jarenlange partner van Henri’s Ladies & Gents wel brood zag in vernieuwing en verbetering. “Zo komt ook State of Art beter dan ooit tot zijn recht”, zegt Bram, “op State of Art en Vanguard vormt Cast Iron een prachtige aanvulling, met zijn sportieve, jonge mode. Cast Iron draait om hoodies, slanke jeans, casual mode die in alles het jongere broertje van Vanguard is. Met deze vernieuwing straalt onze winkel nog meer uit dat wij kleding hebben voor alle gelegenheden, van casual tot een feestje kunnen wij onze klanten mooi aankleden. Van top tot teen, want ook geklede schoenen of customized sneakers vind je bij ons.”


Trouwbeurs

Op 5 oktober is er voor het eerst in ruim een jaar weer een trouwbeurs - in het Herstaco Stadion in Roosendaal - waar Henri's Ladies & Gents zich presenteert als dé leverancier van mooie maatpakken. ”Daar kijken we enorm naar uit”, zegt Bram, "de afgelopen anderhalf jaar zijn er heel veel veel huwelijken uitgesteld. Mensen kijken enorm uit naar een bijzonder feest. Dat wij daar weer aan mogen bijdragen voelt heel goed. Dat is níet veranderd!”

Afbeelding