Het volledige team van de dierenafdeling van Intratuin Halsteren.
Het volledige team van de dierenafdeling van Intratuin Halsteren. Foto:

Intratuin in teken van dieren

HALSTEREN – Op 1 september was de dierenafdeling van Intratuin Halsteren compleet. De nieuwe praktijk van Dierenkliniek Bergse Heide ging op die dag open, als aftrap van een maand waarin dieren centraal staan bij Intratuin Halsteren. Afdelingsverantwoordelijke Jordy Pechler is er blij mee: “De beleving is compleet!”


Tijdens de laatste lockdown verhuisde de dierenafdeling van Intratuin naar een nieuwe plek in de winkel. “We hebben nu veel meer ruimte, en dus veel meer mogelijkheden om een mooi concept weg te zetten. Zoals de hele winkel draait ook onze afdeling om lifestyle, om beleving.” Die beleving is in overvloed aanwezig. Na de restyling en verhuizing heeft Intratuin Halsteren de grootste dierenafdeling van de regio, waar het voor elk baasje goed shoppen is. “Wij zijn specialist voor alles wat een huisdier nodig heeft”, zegt Jordy, “voer voor konijnen, kussens voor katten, halsbanden voor honden, voer – ook dieetvoer – voor alle dieren, wij hebben het en wij kunnen erover adviseren. Voor een snelle boodschap is er een verkorte looproute door de winkel, maar voor wie lekker wil shoppen zorgen we dat de looproute zo leuk mogelijk is, zowel voor baasjes als voor de dieren zelf. Onze nieuwe hondensnackbar is daarvan een mooi voorbeeld. Iedereen kijkt er zijn ogen uit!”

Voor Intratuin Halsteren staat de maand september volledig in het teken van dieren, verklapt Jordy. “September is bij ons Dierenmaand”, zegt hij, “met op 18 september gratis gebitscontrole bij de dierenarts, een dierenfysiotherapeut die alle vragen beantwoordt en workshops over de vachtverzorging van katten en doodles, en over hondenbadjassen.
Op 19 september komen een puppyschool en trimsalon langs om workshops te geven. Een week later is er een dierenfotograaf om huisdieren prachtig vast te leggen en komt de ganzenfanfare haar muziek laten horen. Op 2 en 3 oktober sluiten we de maand af met een spectaculaire roofvogelshow. Natuurlijk is er de hele maand ook veel te doen en te beleven voor kinderen. Huisdieren zijn deel van het gezin, dus onze dierenmaand is er ook voor het hele gezin!” Ook na september blijft de dierenartsenpraktijk een mooi “extraatje” voor de klanten van Intratuin. “Mensen die bij ons een dier kochten vroegen ons al regelmatig advies over een goede dierenarts”, zegt Jordy, “en zowel wij als onze klanten willen altijd het beste voor huisdieren. Een dierenarts in onze winkel sluit daar perfect bij aan. Bergse Heide is een jonge praktijk met een ambitieus en gretig team, net als het team van Intratuin Halsteren. We spelen op elkaar in en we vullen elkaar aan en dat zien we.”
Dierenartsen Lonneke de Graaf en Sandy van Eekeren zien hetzelfde: “Onze eerste week was superleuk. We zijn blij verrast met zó veel positieve reacties”, zegt Lonneke, “al in de eerste dagen hebben we veel kunnen betekenen. Het mooiste is dat we mensen zien die spontaan even binnenlopen met een vraag of een probleem. We hebben al heel veel leuke gesprekken gehad, en we zien dat we hier iets toevoegen. Dat is precies wat we hoopten.”

Dierenkliniek Bergse Heide is voor klanten 24 uur per dag bereikbaar. Een afspraak kan gemaakt worden via 0164-745009. Langskomen kan altijd, behalve op zondag, binnen de openingstijden van Intratuin Halsteren. www.intratuinhalsteren.nl/dierenleven/