Geert Verstraten (METO) op weg naar de openingstreffer in de bekerwedstrijd tegen Rimboe.
Geert Verstraten (METO) op weg naar de openingstreffer in de bekerwedstrijd tegen Rimboe.

METO opent met remise

Algemeen

HOOGERHEIDE – Traditioneel fungeert de eerste ronde van KNVB-bekervoetbal voor veel teams als moment van toetsing. Het geeft de technisch en tactische verantwoordelijken de kans om te kijken hoe de vlag erbij hangt. Twee of drie wedstrijden serieuze krachtmeting alvorens men zich stort op eindelijk iets wat competitievoetbal heet. Sommige trainers kunnen verzachtende excuses aanvoeren, andere dienen zich achter de oren te krabben. Bevestiging van goed kunnen of hoogste tijd om het team te finetunen?

Combinatie-elftal

Op zaterdagmiddag 11 september kwamen de dames van Vivoo da1 als eerste in actie. Het Zeeuwse MZC’11 bleek echter met 0-2 een maatje te groot. De dag erop deed het combinatie-elftal wat onder de naam van Vivoo/METO da2 opereert het tegen Achtmaal beduidend beter. Na een vroege achterstand maakte Quinty de Bats gelijk. Vervolgens denderde het team van Corné Adriaansen direct door. Femke van Gastel en Anouk Ouwerkerk tilden de stand naar 1-3. Na de aansluitingstreffer bracht Marieke van Aert alsnog verlossing, 2-4.

In Nieuw-Vossemeer liep WVV’67 da1 tegen een 3-0 achterstand aan. Fleur Kuijper en Robin Akkermans verkleinden de marge doch konden verlies niet voorkomen. Ook ODIO da1 redde het tegen een klasse hoger uitkomend Rimboe net niet. Eveneens 3-2 met Ossendrechtse treffers op naam van Daniëlle Bus. Grenswachters da1 ging ook onderuit. In en tegen Graauw werd het 3-0.

Heren

Bij de heren waren zowel WVV’67 als ook ODIO roostervrij. Vivoo niet en nam het thuis op tegen Clinge. Volgens insiders een sterke tegenstander die in Huijbergen voetballes gaf en uiteindelijk met een 0-6 overwinning naar Zeeuws-Vlaanderen terugkeerden.

Grenswachters overleefde zonder problemen de eerste ronde. Midweeks won het reeds thuis met onder meer drie goals van Raphael Verhaert met 8-0 van Koewacht. Dieptepunt vormde de enkelblessure die Ronald Clarijs opliep nadat hij de zevende treffer voor zijn rekening had genomen en alsnog bruut van de sokken werd gegleden. Op zondag had de formatie van Richard van Hooijdonk geen enkele moeite met Graauw. Wie anders dan Nicky Verboven opende al snel de score na goed voorbereidend werk van Mathijs Brok. Na rust nam na een langdurige blessure Gijs van Landeghem eindelijk weer een hoofdrol voor zijn rekening. Met een afgemeten voorzet op Nicky Verboven en prachtige pass op Jesper van Linden stond hij aan de basis van een 0-3 zege!

In Wouwse Plantage fungeerde Rimboe als gastheer voor de officiële seizoenopening voor METO. In de eerste helft trok roodwitblauw langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Het resulteerde in mogelijkheden voor de sterk spelende Sander Bogers, Dennis Wilting en Bo Vriens. Uiteindelijk was het Geert Verstraten die met een technisch hoogstandje de goalie in de luren legde, teamgenoot Daan Maasdijk reageerde alert en werkte van dichtbij de bal in het doel. Na de rust had Rimboe een veldoverwicht en maakte na een goed uitgespeelde aanval de terechte gelijkmaker, 1-1.

  Anouk Ouwerkerk (METO, rechts) in duel (archieffoto).
  Rechts Jesper van Linden van Grenswachters (archieffoto)
  Fleur Kuijper (WVV'67) rechts (archieffoto).